Γεμιστές πιπεριές με κιμά και τυρί (Ιταλική συνταγή)

Υλικά

  • 4 μεγάλες κόκκινες ή πράσινες πιπεριές
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο καφέ κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 300 γραμμάρια κιμά
  • ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι μαγειρεμένο (κρύο)
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​δυόσμο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Βήμα 2 Κόψτε τις πιπεριές κάθετα στη μέση και βγάλτε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Ρίξτε ελαιόλαδο μέσα και έξω, τοποθετήστε σε λαδόκολλα στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά στους 200 ° C. Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει.

Βήμα 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και ρίγανη και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει.

Βήμα 4 Σε ξηρό τηγάνι, προσθέστε τα κουκουνάρια και ψήστε μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν.

Βήμα 5 Σε ένα μπολ ανάμιξης, προσθέστε τον κιμά, το καστανό ρύζι, τον τοματοπολτό, το ψιλοκομμένο δυόσμο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη παρμεζάνα, τα κουκουνάρια, ένα ολόκληρο αυγό, καρυκεύματα και ανακατέψτε με το χέρι.

Βήμα 6 Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίστε κάθε πιπεριά.

Βήμα 7 Γεμίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε φούρνο στους 160 ° C για 45 λεπτά.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα γεμιστά

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για γεμιστά!

Σχετικά άρθρα