Summer Food: Σας προτείνουμε 3 λαχταριστές συνταγές θαλασσινών με λιγότερες από 300 θερμίδες

Τα θαλασσινά αποτελούν το σήμα κατατεθέν της καλοκαιρινής περιόδου και για αυτό τα προτιμούμε συχνότερα κατά τη διάρκεια αυτής. Αν, λοιπόν, επιθυμείτε κι εσείς να τα απολαύσετε, χωρίς καμία απολύτως ενοχή, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συνταγές, οι οποίες είναι πολύ εύκολες στην εκτέλεση τους και αδιαμφισβήτητα εξαιρετικά θρεπτικές.

Εξωτικές spicy γαρίδες (180 θερμίδες)

Υλικά

500γρ. Γαρίδες

2κ.σ. νερό

1κ.γλ. Σκόρδο

1κ.γλ. Τζίντζερ

2κ.σ. ζάχαρη

1κ.σ. πιπέρι καγιέν

1κ.σ. μαύρο πιπέρι

1κ.σ. κύμινο

1κ.γλ. Κανέλα

1κ.γλ. Κουρκουμάς

Μια πρέζα γαρύφαλλο

2κ.σ. χυμός λεμονιού

300γρ. Μαρούλι

Εκτέλεση

Πλύνετε τις γαρίδες και αφήστε τες να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται. Ανακατέψτε το νερό, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το καγιέν, το μαύρο πιπέρι, το κύμινο, την κανέλα, τον κουρκουμά και τα γαρύφαλλα σε ένα μεγάλο μπολ. Αλείψτε με το μείγμα μπαχαρικών όλες τις γαρίδες για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμες. Αφήστε τες να “ξεκουραστούν” σε θερμοκρασία δωματίου 30 λεπτά. Σε ένα τηγάνι προσθέστε λίγο λάδι και τις μισές από αυτές. Μαγειρέψτε τες για 2 περίπου λεπτά σε κάθε πλευρά, επαναλάβετε για τις υπόλοιπες και όταν τελειώσετε πασπαλίστε με χυμό λεμονιού, αρκετό πιπέρι και αλάτι. Έπειτα τοποθετήστε σε ένα μεγάλο πιάτο τα υπόλοιπα από τα υλικά σας, αναμείξτε τα και σερβίρετε από πάνω τις γαρίδες σας. Δοκιμάστε τη συγκεκριμένη συνταγή και αφήστε άφωνους από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα όλους τους καλεσμένους σας.

Αχνιστά μύδια έτοιμα σε 15 λεπτά (270 θερμίδες)

Υλικά

1 ψιλοκομμένο πράσο

2κ.σ. ελαιόλαδο

500γρ. Μύδια

1 κούπα ζωμός θαλασσινών ή νερό

Μια πρέζα θυμάρι

1 δαφνόφυλλο

2κ.γλ. Εστραγκόν

Εκτέλεση

Ζεστάνετε ένα τηγάνι και ρίξτε λίγο από το ελαιόλαδο στην επιφάνεια του. Μαγειρέψτε το πράσο για 2 λεπτά, προσθέστε τα μύδια, το θυμάρι, τη δάφνη και τον ζωμό θαλασσινών ή το νερό. Αφήστε τα μύδια να ανοίξουν. Βγάλτε από το σκεύος σας όσα παραμείνουν κλειστά. Προσθέστε το εστραγκόν και σερβίρετε μαζί με λίγο ψωμί. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πράσινη σαλάτα, ψητά λαχανικά, λίγο ρύζι ή ζυμαρικά της επιλογής σας.

Τραγανές πατάτες γεμισμένες με καπνιστό σολομό (280 θερμίδες)

Υλικά

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

Μια πρέζα αλάτι

2 πατάτες

2 αυγά

2κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

2κ.σ. ελαιόλαδο

300γρ. Καπνιστός σολομός

3κ.σ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Αναμείξτε το κρεμμύδι, το αυγό, τις πατάτες και το αλάτι σε ένα μεγάλο σκεύος. Έπειτα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίξτε το 1/3 του μείγματος σας. Επαναλάβετε άλλες 3 φορές για το υπόλοιπο. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Τοποθετήστε το δημιούργημα σας σε μια πιατέλα, περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τον σολομό, το τυρί και λίγο ακόμα κρεμμύδι αν το επιθυμείτε. Απολαύστε χωρίς ενοχές και χαρείτε το ζεστό, μεσημεριανό ή και βραδινό σας γεύμα.


Εν τέλει, οι συνταγές θαλασσινών σίγουρα δεν είναι τόσο περίπλοκες όσο φανταζόσασταν, όμως, σίγουρα είναι πολύ ιδιαίτερες, αδιαμφισβήτητα νόστιμες και πάρα πολύ ξεχωριστές. Αν, λοιπόν, θέλετε να δοκιμάσετε κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα, τότε δεν έχετε παρά να τις δημιουργήσετε στην κουζίνα σας και να τις απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Καλή απόλαυση!

Πηγές

https://www.cookinglight.com/food/recipe-finder/300-calorie-fish-shellfish-recipes?slide=269675#269675

https://www.allrecipes.com/recipes/14992/healthy-recipes/low-calorie/300-calorie-main-dishes/seafood/

Σχετικά άρθρα