Μακαρονάδα Alla Tarantina, με μύδια και ντοματίνια στο τηγάνι

Υλικά

  • Για 4 άτομα 400 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 1 κιλό μύδια
  • 500 γρ. Ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μάραθο (σπόροι)
  • 1 Χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπεριά τσίλι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι (μόνο για μαγείρεμα ζυμαρικών)

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε υψηλή φωτιά και αφήστε τη να βράσει.

Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι (με καπάκι για αργότερα), προσθέτουμε ελαιόλαδο, τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τσίλι. Προσθέστε τα καθαρισμένα μύδια μαζί με τα τσόφλια και σοτάρετε. Μετά από λίγο σβήστε με λευκό κρασί. Μαγειρέψτε για δύο έως τρία λεπτά με το καπάκι μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη.

Βήμα 3 Αφαιρέστε τα μύδια και αφαιρέστε από τα κελύφη. Κόψτε τα μύδια χονδροειδώς και αφήστε τα στην άκρη. Σουρώστε το νερό από τα μύδια και κρατήστε το σε ένα δοχείο για αργότερα.

Βήμα 4 Εν τω μεταξύ, προσθέστε τα μακαρόνια στο βραστό νερό και αφαιρέστε τα στον μισό χρόνο μαγειρέματος. (δηλαδή εάν το πακέτο υποδεικνύει 12 λεπτά, μαγειρεύετε μόνο για 6 λεπτά)

Βήμα 5 Κόψτε το μαϊντανό. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 6 Στο ίδιο τηγάνι, περιχύστε λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε μια σκελίδα σκόρδου, τα ντοματίνια και μαγειρέψτε σε υψηλή φωτιά για μερικά λεπτά.

Βήμα 7 Προσθέστε τα στραγγισμένα μισά μαγειρεμένα μακαρόνια απευθείας στο τηγάνι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι τα ζυμαρικά και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Εάν χρειάζονται υγρά προσθέστε λίγο νερό που κρατήσαμε από τα μύδια..

Βήμα 8 Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα μύδια και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 9 Σερβίρετε αμέσως με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και φύλλα μαϊντανού.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Μύδια με γάλα καρύδας: Η νούμερο 1 αφροδισιακή συνταγή στην Ασία

Μύδια σαγανάκι

Σχετικά άρθρα