Ποια είναι τα 5 απαραίτητα βήματα για να προστατέψετε το δέρμα του προσώπου σας και να μειώσετε τις ατέλειες;

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας η κοινωνία ασκεί μεγάλη πίεση στις γυναίκες, μέσω των “τέλειων” προτύπων που προβάλλονται ολοένα και περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα ως προς το θέμα της γήρανσης.

Ποιο είναι το ζητούμενο; Να μεγαλώσουν όσο πιο όμορφα και ομαλά γίνεται. Ωστόσο, για να μην γινόμαστε ακραίοι το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι το επιθυμούμε αυτό, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές, συνθήκες που επικρατούν.

Αν συγκαταλέγεστε και εσείς, λοιπόν, στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που θέλουν να παραμείνουν νέοι για όσο περισσότερο γίνεται, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω μυστικά για ένα νεανικό, σφριγηλό και λαμπερό δέρμα. Ακολουθώντας μία καθημερινή ρουτίνα μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και με όσο το δυνατόν λιγότερες ατέλειες. Αυτό απαιτεί φυσικά και την απαραίτητη φροντίδα, που δεν πρέπει να παραλείπεται! Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα στο πρόσωπό σας.

Μην κοιμάστε ποτέ βαμμένη

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-04-11T103044.849-1024x576.jpg

Ξεπλύνετε πολύ καλά το πρόσωπο σας με ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ ή το νερό micellair σας, ώστε να αφήσετε την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει. Έπειτα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πλυθείτε με το καθαριστικό που σας έχει υποδείξει ο Δερματολόγος σας, να βάλετε τις κρέμες σας και να κοιμηθείτε ανενόχλητη, χωρίς να σας εμποδίζουν οι τόνοι μακιγιάζ και το λατρεμένο σας κραγιόν.

Ισορροπημένη διατροφή

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-04-11T102935.884-1024x576.jpg

Το έχουμε επισημάνει ουκ ολίγες φορές. Ανεξάρτητα από την ηλικία η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική κατανάλωση νερού είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, την καλή υγεία και τη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας μας. Για αυτόν τον λόγο, μην ξεχνάτε να φροντίζετε το διατροφικό σας πρόγραμμα, να το ακολουθείτε όσο πιο πιστά μπορείτε και να συμβουλευτείτε αν χρειαστεί έναν ειδικό για να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Βάλτε τέλος στο κάπνισμα και ξεκινήστε την άσκηση

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-04-11T102832.713-1024x576.jpg

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως το κάπνισμα είναι καταστρεπτικό τόσο για τον οργανισμό, όσο και για την επιδερμίδα μας. Για αυτό, αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια να το αποβάλλετε για χάρη της υγείας σας. Στη θέση του μπορείτε να εντάξετε την τακτική εκγύμναση, ακολουθώντας το πρόγραμμα γυμναστικής που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Δοκιμάστε διαφορετικά είδη, πειραματιστείτε και ανακαλύψτε το καταλληλότερο για εσάς.

Ενυδάτωση: Η σωτήρια

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-04-11T102750.564-1024x576.jpg

Εκτός από τις κρέμες ένας άλλος κορυφαίος τρόπος για να ενυδατώσετε τον οργανισμό και την επιδερμίδα σας είναι η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού. Άλλωστε, οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως όσο πιο ενυδατωμένες είμαστε, τόσο πιο σφριγηλό, λαμπερό και νεανικό θα φαίνεται το δέρμα μας. 

Φροντίστε τον λαιμό σας

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-04-11T102655.776-1024x576.jpg

“Από τον λαιμό φαίνεται η ηλικία” ακούγαμε πολύ συχνά στο παρελθόν και τελικά κάτι τέτοιο ισχύει. Οι περισσότερες γυναίκες δεν δίνουν σημασία στο λαιμό, αλλά μόνο στην περιοχή του προσώπου, εφαρμόζοντας τα skincare προϊόντα τους μόνο στο συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, αν είστε κι εσείς μια από αυτές που έκαναν αυτό το λάθος ποτέ δεν είναι αργά για να ανατρέψετε την κατάσταση. Εφαρμόστε τις κρέμες σας, όπως και την αντηλιακή σας προστασία όχι μόνο σε όλο το πρόσωπο, αλλά και στον λαιμό και φανείτε πιο νέα και αναζωογονημένη από ποτέ άλλοτε.

Συμπερασματικά, παρόλο που ο χρόνος είναι αμείλικτος εμείς μπορούμε να αναστείλουμε τη γήρανση με κάθε δυνατό τρόπο. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το να μεγαλώνουμε είναι ευλογία, για αυτό χρειάζεται να αγαπάμε τον εαυτό μας ακριβώς όπως είναι και να τον φροντίζουμε πάση θυσία. Άλλωστε, η ομορφιά κρύβεται μέσα μας και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. 

Σχετικά άρθρα