Beach Time: Αυτά είναι τα 5 κορυφαία σνακ που πρέπει να έχετε μαζί σας στην παραλία

Είστε πλάι στο κύμα και παίζετε με τα παιδιά σας ή με την παρέα σας. Μετά από τόσο κολύμπι, όπως είναι εύλογο αισθάνεστε την κοιλιά σας να γουργουρίζει. Ψάχνετε μέσα στην τσάντα θαλάσσης, ώστε να δείτε αν έχετε πάρει μαζί σας κάτι βρώσιμο, για να γεμίσετε με ενέργεια. Ωστόσο, δεν βρίσκετε απολύτως τίποτα. Αν είστε, λοιπόν, κι εσείς ένας από εκείνους που πάντα ξεχνούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα σνακ για την παραλία εμείς είμαστε εδώ για εσάς δίνοντας σας 5 ανεπανάληπτες ιδέες για τα μικρά, καλοκαιρινά γεύματα που σίγουρα θα σας “κλέψουν” την καρδιά.

Ροδάκινα και νεκταρίνια

Τα κλασσικά καλοκαιρινά φρούτα που είναι απόλυτα συνυφασμένα με τις λεγόμενες beach days είναι προφανέστατα τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια. Και για ποιον λόγο να μην τα επιλέξετε βέβαια; Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μπόλικο νερό, κρατώντας σας χορτάτους και ενυδατωμένους. Για ένα ακόμα πιο fit γεύμα μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.

Σπιτικές μπάρες δημητριακών

Δημιουργήστε στο σπίτι τις δικές σας μπάρες δημητριακών με υλικά της επιλογής σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε σε ένα μεγάλο μπολ 2 μπανάνες, βρώμη, σταφίδες, χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς και ταχίνι, να τα ανακατέψετε, να ψήσετε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 15 λεπτά και να κόψετε σε κομμάτια το δημιούργημα σας.

Wraps

Μην διστάσετε να φτιάξετε τα αγαπημένα σας wraps ή sandwich γεμισμένα με θρεπτικά υλικά. Λόγου χάρη, μπορείτε να βάλετε στις αραβικές πίτες που έχετε στο ντουλάπι σας μαρούλι, ντομάτα, βρασμένο καλαμπόκι, αυγό, ψητό κοτόπουλο και λίγη σος γιαουρτιού να το τυλίξετε και να το βάλετε μαζί με τα υπόλοιπα σνακ σας σε ένα μικρό, φορητό ψυγειάκι, ώστε να μείνουν δροσερά.

Μακαρονοσαλάτα

Αν σκοπεύετε να μείνετε στην παραλία μέχρι αργά το απόγευμα, τότε σίγουρα θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας, κάτι γρήγορο και χορταστικό. Για αυτόν τον λόγο, μπορείτε να προτιμήσετε μια μακαρονοσαλάτα, την οποία θα ετοιμάσετε σε μόλις 10 λεπτά. Βάλτε τα μακαρόνια σας να βράζουν σε μια κατσαρόλα, ψιλοκόψτε λαχανικά, όπως ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέστε τυρί χαμηλών λιπαρών και γαλοπούλα και βάλτε μεσαίες ποσότητες σε μικρά ταπεράκια. Το μεσημεριανό σας γεύμα είναι έτοιμο!

Λαχταριστά brownies

Τα brownies είναι το αγαπημένο σνακ τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων. Αφού, λοιπόν, είναι τόσο αγαπητά σε όλη την παρέα, για ποιον λόγο να μην τα πάρετε μαζί σας και στην παραλία; Αν είστε από εκείνους που δεν θέλουν να καταναλώνουν ανθυγιεινά τρόφιμα, καθώς προσέχετε τη διατροφή σας, τότε δεν έχετε παρά να τα φτιάξετε στην άνεση του σπιτιού σας με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. Για παράδειγμα, σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε 2 κούπες αλεύρι (1 κούπα ολικής και 1 για όλες τις χρήσεις), προσθέστε 1 κούπα φυτικό ή ζωικό γάλα, λίγη ψιλοκομμένη σοκολάτα, ταχίνι, 2κ.σ. κακάο και 2 μπανάνες, ανακατέψτε τα υλικά μεταξύ τους και βάλτε τα να ψηθούν για 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Έτοιμα!

Εν τέλει, το ζητούμενο είναι να προτιμήσετε εκείνα τα σνακ που όχι μόνο θα σας κρατήσουν χορτάτους για πολλές ώρες, αλλά θα είναι και άκρως θρεπτικά για τον οργανισμό σας. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας νεράκια σε μεγάλα παγούρια και όχι πλαστικά μπουκάλια, ενώ όταν θα φύγετε από την παραλία, φροντίστε να την αφήσετε ακριβώς, όπως την βρήκατε πιο πριν, χωρίς να αφήσετε κανένα σκουπίδι θαμμένο στην άμμο. Αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, δείχνοντας το με κάθε τρόπο. Έτσι, θα δώσουμε και το καλό παράδειγμα στα μικρότερα παιδιά, ώστε να πράξουν αναλόγως.

Καλές βουτιές!

Πηγές

https://www.womenshealthmag.com/food/g26448202/best-beach-food-snacks/?slide=3

https://www.delish.com/food/g27198460/best-beach-food/

Σχετικά άρθρα