Υλικά
- 200 γραμμάρια λιγκουίνι
- 40 φρέσκα φύλλα βασιλικού
- ½ κρεμμύδι
- 2/3 του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι ψημένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λεμόνι μόνο ξύσμα
- 250 κατσικίσιο τυρί
- ¼ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Βήμα 1 Για να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά σας, τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε υψηλή φωτιά και αφήστε τη να βράσει. Μόλις βράσει προσθέστε αλάτι.
Βήμα 2 Τοποθετήστε τα κουκουνάρια σε ξηρό τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα. Μόλις είναι έτοιμα τοποθετήστε τα σε ένα γουδί και συνθλίψτε τα μέχρι να γίνουν μια πάστα. Στη συνέχεια προσθέστε τα φύλλα βασιλικού ένα τρίτο κάθε φορά, συνεχίστε να συνθλίβετε όλα τα φύλλα. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα δύο τρίτα του κατσικίσιου τυριού και ανακατέψτε καλά. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ αν δεν έχετε γουδί και γουδοχέρι.
Βήμα 3 Κόψτε το μισό κρεμμύδι πολύ καλά, αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μισό και το σκόρδο, Αφήστε να τσιγαριστούν για λίγο και σβήστε με το λευκό κρασί. Προσθέστε ξύσμα λεμονιού και λίγο πιπέρι. (Σημείωση: Το κατσικίσιο τυρί είναι αλμυρό, οπότε δεν απαιτείται αλάτι.). Προσθέστε το πέστο από το κατσικίσιο τυρί και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5 Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε απευθείας στο τηγάνι μαζί με την πέστο. Ανακατέψτε καλά στη σάλτσα πέστο. Προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών εάν χρειαστείτε για την σάλτσα.
Βήμα 6 Σερβίρετε με λίγο θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί, πιπέρι, ελαιόλαδο, κουκουνάρι και διάσπαρτα φρέσκα φύλλα βασιλικού.