Αυτές είναι οι 3 celebrities που για χρόνια πολεμάνε με το αυτοάνοσο νόσημα της ψωριάσης

Κιμ Καρντάσιαν

Η Κιμ είχε την πρώτη της φλεγμονή της ψωρίασης όταν ήταν 25 ετών. Από τότε, ήταν εξαιρετικά ανοιχτή με τους θαυμαστές της για την αυτοάνοση αυτή ασθένεια. Πιο συγκεκριμένα, το 2018, δημοσίευσε στο Twitter ότι αναζητούσε φάρμακα για την ψωρίαση επειδή είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σώμα της, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου της. Έγραψε ακόμη και ένα δοκίμιο στον blog της αδερφής της, Κόρτνεϊ. Ακόμα η Κιμ μίλησε και για το πώς εξελίχθηκε η νόσος σε ψωριασική αρθρίτιδα. «Ξύπνησα εκείνο το πρωί και δεν μπορούσα να σηκώσω το τηλέφωνο μου. Φρικάρα. Δεν μπορούσα να σηκώσω ούτε την οδοντόβουρτσα, τα χέρια μου πονούσαν τόσο άσχημα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Poosh (@poosh)

Μέσα στα χρόνια, η Κιμ έχει χρησιμοποιήσει διάφορες μεθόδους για να καλύψει την ψωρίαση. Αρχικά επισκέφτηκε έναν δερματολόγο που της έδωσε ένα πλάνο κορτιζόνης, αλλά οι μεγαλύτερες αλλαγές της ήρθαν το 2019 όπου όπως δήλωσε η ίδια «Πέρασα περίπου τέσσερις μήνες χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά προϊόντα, κάθε αλοιφή, κρέμα, ορό και αφρό που πιθανώς μπορείτε να φανταστείτε και τα πάντα από τον δερματολόγο». «Δοκίμασα ακόμη και ένα τσάι από βότανα που είχε γεύση σαν πίσσα. Δοκίμασα χυμό σέλινου για οκτώ εβδομάδες. Ήμουν τόσο εξαντλημένη από με όλα αυτά που έπρεπε να κάνω. Τέλος άλλαξα την διατροφή μου σε χορτοφαγική (που εξακολουθώ να ακολουθώ)». Όσο για το επίμονο σημείο του ποδιού της, μερικές φορές χρησιμοποιεί μακιγιάζ σώματος της για να καλύψει την ψωρίαση.

Κάρα Ντελεβίν

Η ηθοποιός και supermodel Κάρα Ντελεβιν, βίωσε την πρώτη της φλεγμονή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας το 2013 λόγω πολύ έντονου στρες. «Συνέβη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας, όπου φυσικά, ήταν η χειρότερη στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί γιατί δεν μπορούσα να καλύψω τα σημεία του σώματος μου γιατί έχω έρθει για μόντελινγκ εδώ».

Η φίλη της Κειτ Μος, μόλις έμαθε για το πρόβλημα της Ντελεβίν, αμέσως έκλεισε ραντεβού με έναν δερματολόγο όπου και τελικά διαγνώστηκε το αυτοάνοσο της ψωρίασης. Πολλές φορές οι απόψεις του κόσμου σχετικά με την λέπρα την επηρέαζαν και την επηρεάζουν ακόμα, αφού όπως δήλωσε « Οι άνθρωποι φορούσαν γάντια και δεν ήθελαν να με αγγίζουν γιατί νόμιζαν ότι ήταν λέπρα ή κάτι τέτοιο … Δεν ήταν καλή στιγμή, για μένα, πάλευσα με τον ευατό μου και δεν είχα χρόνο να το αφουγκραστώ γιατί ήμουν συνέχεια σε πτήσεις για δουλείες και αυτό κράτησε για μήνες. Βρισκόμουν στο χείλος της καταστραφής. Σε επηρεάζει πολύ ψυχικά, γιατί εάν μισείς τον εαυτό σου και το σώμα σου και τον τρόπο που το βλέπεις, γίνεται όλο και χειρότερο».

Κάριντι Ίνγκλις

Η νικητρια του Next Top Model της Αμερικής, Κάριντι Ίνγκλις, έμαθε ότι είχε ψωρίαση πλάκας, την οποία κληρονόμησε από τη μαμά της, όταν ήταν 5 ετών. Όταν ήταν 12 ετών, η ψωρίαση κάλυψε το 70% του σώματός της. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπησε με την ψωρίαση, η ίδια ήθελε να γίνει μοντέλο, αλλά δεν σίγουρα ήταν εύκολο, αφού όπως δήλωσε η ίδια «Στα 17, μπήκα σε ένα πρακτορείο μεντέλων, κρύβοντας την ψωρίαση μου πίσω από στρώσεις μακιγιάζ σε όλο το σώμα μου. Κατά τη διάρκεια όμως μιας φωτογράφησης δίπλα στον ωκεανό, το μακιγιάζ ξεπλύθηκε και έτσι το πρακτορείο με απέλυσε».

Η Κάριντι μίλησε με τον δερματολόγο της πριν πραγματοποιήσει την ακρόαση της στο Next Top Model της Αμερικής, ο οποίος την συμβούλεψε να αρχίσει να κάνει ενέσεις. Από το 2009 και μετά την νίκη της στον διαγωνισμό η ίδια έγινε εκπρόσωπος της Stelara, μιας ανοσοκατασταλτικής θεραπείας για την ψωρίαση. Τώρα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της στο instagram, για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της και να δώσει βοήθεια σε όσους ανθρώπους περνούν παρόμοιες καταστάσεις.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ψωρίαση: Αιτιοπαθογένεια , θεραπευτική προσέγγιση  και πιθανή επίπτωση με την καραντίνα

Ψωριασική αρθρίτιδα: Η επικοινωνία γιατρού-ασθενούς βασική παράμετρος για την αντιμετώπιση της νόσου

Έλαια του αβοκάντο: Το φυτικό φάρμακο για την ψωρίαση

Σχετικά άρθρα