Ποια είναι τα 4 πιο συχνά συμπτώματα στους πλήρως εμβολιασμένους;

Μπορεί το εμβόλιο κυριολεκτικά να σώζει ζωές και να μας αποτρέπει από το να νοσήσουμε σοβαρά και να νοσηλευτούμε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως μας καλύπτει 100%. Μάλιστα τα ποσοστά προστασίας με την ολοκλήρωση των δύο δόσεων δηλαδή με το πέρας των δύο εβδομάδων, είναι η εξής για κάθε εμβόλιο:

Το εμβόλιο της Pfizer και κατ’ επέκταση και το Moderna αγγίζει το ποσοστό του 96%, το Astra Zeneca το ποσοστό του 92%, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα της Johnson & Johnson το 85% προστασίας.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, υπάρχει περίπτωση εάν κολλήσουμε να έχουμε κάποια συμπτώματα τα οποία όμως διαφέρουν με αυτά πριν τον εμβολιασμό.

Πάμε λοιπόν να τα ανακαλύψουμε;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη ονόματι Zoe Covid Symptom Study, με επικεφαλή τον Dr. Tim Spector, καθηγητή Γενετικής Επιδημιολογίας του King’s College του Λονδίνου (KCL), βρέθηκε πως οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι που μολύνθηκαν από κορωνοϊό, παρουσιάζουν συνήθως τέσσερα συχνά συμπτώματα.

Τα συμπτώματα αυτά όμως δεν είναι τα συνιθισμένα που γνωρίζαμε, αλλά κάποια άλλα που θυμίζουν πολύ αυτά της απλής γρίπης και δεν υπάρχουν καν στον κατάλογο των επίσημων συμπτωμάτων της κλασικής Covid-19.

Τα συμπτώματα αυτά είναι τα εξής και είναι αυτά με τις περισσότερες καταγραφές, δηλαδή αυτά που δήλωσαν πως είχαν οι περισσότεροι:

  1. Πονοκέφαλος
  2. Συνάχι
  3. Φτάρνισμα
  4. Πονόλαιμος

Από τα κλασικά συμπτώματα της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός, μόνο ο βήχας υπάρχει στην πρώτη δεκάδα των συμπτωμάτων, το οποίο στους πλήρως εμβολιασμένους είναι το νούμερο 8. Τα άλλα τρία κλασικά συμπτώματα τα οποία είναι αρκετά συνήθη πριν τον εμβολιασμό εδώ είναι πιο σπάνια. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η απώλεια της όσφρησης είναι το 11ο συχνότερο σύμπτωμα
  • Ο πυρετός το 12ο
  • Η δύσπνοια το 29ο

Πηγές

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/symptoms-testing/symptoms.html

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Βρέθηκε ο λόγος που τα δύο εμβόλια του κορωνοϊού προκαλούν θρόμβωση

Νέα Ελληνική θεραπεία κατά του κορωνοϊού, που βοηθά τους διασωληνωμένους της ΜΕΘ

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα