Υλικά
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Μισό θρυμματισμένες φρυγανιές
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 125 γρ. τυρί μοτσαρέλα (προαιρετικά)
Παρασκευή
Βήμα 1 Για να καθαρίσετε το αβοκάντο χρησιμοποιείστε ένα μεγάλο κουτάλι και τοποθετήστε τη σάρκα σε ένα μπολ ανάμειξης.
Βήμα 2 Προσθέστε το κιμά κοτόπουλου στο μπολ ανάμειξης.
Βήμα 3 Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο.
Βήμα 4 Προσθέστε τις θρυμματισμένες φρυγανιές.
Βήμα 5 Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 6 Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, συνθλίψτε το αβοκάντο και ανακατέψτε τα υλικά.
Βήμα 7 Ζεσταίνετε το γκριλ σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 8 Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, πάρτε λίγο από το μείγμα, φτιάξτε μια μπάλα και δημιουργήστε μπιφτέκια.
Βήμα 9 Τοποθετήστε τα στο γκριλ και μαγειρέψτε για περίπου 3 έως 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Βήμα 10 Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι τυρί μοτσαρέλας και τοποθετούμε πάνω από κάθε μπιφτέκι.
Βήμα 13 Τοποθετήστε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.