3 τρόποι για να αποκτήστε λαμπερά και υγιή μαλλιά αλλάζοντας τα χημικά προϊόντα με φυσικά- Αναδόμηση και προστασία σε 5 λεπτά

Ξηρότητα, φριζάρισμα, κατεστραμμένες άκρες ή μήπως υπερβολική λιπαρότητα; Όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι ανά τακτά χρονικά διαστήματα με θέματα που αφορούν την υγεία των μαλλιών μας και για αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειάζεται να τα φροντίζουμε όσο περισσότερο γίνεται. Άλλωστε, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα που εμπιστευόμαστε με κλειστά τα μάτια μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία και αναδόμηση τους.

Πολλές φορές όμως καταλήγουμε να ταλαιπωρούμε περισσότερο τα μαλλιά μας χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα προϊόντα που περιέχουν πολλά χημικά και βαθμιαία καταστρέφουν την τρίχα. Ωστόσο δεν χρειάζεται να ανησυχούμε γιατί η φύση μας δίνει πάντα την λύση σε ό, τι και αν μας ταλαιπωρεί.

Εύκολα και γρήγορα μπορείτε να δημιουργήσετε σπιτικές μάσκες μαλλιών με υλικά που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και έρχονται κατευθείαν από την φύση, στην άνεση του σπιτιού σας. Αν θεωρείτε πως ήρθε η ώρα να δώσετε μία ανάσα πνοής στα μαλλιά σας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συνταγές πιστά, ώστε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη των συστατικών τους. 

Μάσκα αναδόμησης με καρύδα 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-03-20T135602.323-1024x576.jpg

Αν θέλετε να αναδομήσετε πλήρως τα μαλλιά σας με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη συνταγή, ώστε να αποκαταστήσετε τη λάμψη τους εύκολα και γρήγορα. Αξίζει να γνωρίζετε, πως είναι ιδανική ακόμα και για εσάς που έχετε μακριά μαλλιά με ταλαιπωρημένες άκρες.

Τι πρέπει να κάνετε;

  1. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας κι άλλη μια με ελαιόλαδο και αναμείξτε τα σε ένα μπολ. 
  2. Προσθέστε 3-4 σταγόνες αιθέριων ελαίων που είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και Ε και ανακατέψτε καλά.
  3. Απλώστε τη μάσκα σε όλο το κεφάλι εκτός από τις ρίζες δίνοντας έμφαση στις άκρες. Αφήστε την για 30 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

 

Ενυδατική μάσκα με αβοκάντο και γιαούρτι

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-03-20T135812.382-1024x576.jpg

Αισθάνεστε πως τα μαλλιά σας είναι ιδιαιτέρως ξηρά και χρειάζονται οπωσδήποτε γερές δόσεις ενυδάτωσης; Αν βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση, τότε τα μέτρα που χρειάζεται να λάβετε οφείλουν να είναι άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Για να μπορέσετε, λοιπόν, να τα επαναφέρετε και να τα φροντίσετε όσο περισσότερο γίνεται δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε μια πλήρως ενυδατική μάσκα με γιαούρτι και αβοκάντο. 

Τι πρέπει να κάνετε;

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μηλίτη, σιρόπι αγαύης, νιφάδες βρώμης και ένα ώριμο αβοκάντο.
  • Προσθέστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου και 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι φυτικής ή ζωικής προέλευσης της επιλογής σας.
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά έως ότου να ομογενοποιηθούν, εφαρμόστε το στα μαλλιά σας και αφήστε το για 30 λεπτά. Τέλος, ξεβγάλετε τα με άφθονο νερό.

 

Μάσκα μαλλιών με κανέλα και λάδι καρύδας για υγιή μαλλιά

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-03-20T135937.263-1024x576.jpg

Αν επιθυμείτε τα μαλλιά σας να μακρύνουν με ταχύτερους ρυθμούς δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια μάσκα με βάση την κανέλα, η οποία διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και προάγει την ανάπτυξη και ενδυνάμωση τους. Άλλωστε, όπως ήδη γνωρίζετε το συστατικό αυτό είναι άκρως ευεργετικό για την επιδερμίδα, την υγεία και το τριχωτό της κεφαλής μας.

Τι πρέπει να κάνετε;

  • Ανακατέψτε πολύ καλά σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο καρύδας. 
  • Εφαρμόστε το στα μαλλιά σας αποφεύγοντας τις ρίζες και αφήστε το να δράσει για μισή ώρα.
  • Στόχος σας είναι να κάνετε αυτή τη μάσκα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

 

Εν τέλει, η αναδόμηση και προστασία των μαλλιών μας δεν είναι μια ακατόρθωτη και δύσκολη υπόθεση. Το μόνο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε είναι τις παραπάνω συνταγές, ανάλογα με τις ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν να είναι στα καλύτερα τους με τη συμβολή των φυσικών υλικών που έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας, αλλά και στα ράφια του μπάνιου μας. Τόσο απλά, τόσο αποτελεσματικά!

 

Πηγές

https://www.marieclaire.com/beauty/hair/a28285/homemade-hair-masks/

https://www.goodhousekeeping.com/beauty/hair/g29627145/diy-hair-masks/

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα