Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Η θέση της σελήνης στους οίκους δείχνει τη προσωπικότητα μας
Η θέση της σελήνης στους οίκους δείχνει τη προσωπικότητα μας  thumbnail

Η θέση της σελήνης στους οίκους δείχνει τη προσωπικότητα μας

Στον 1ο Οίκο


Είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και μεταβάλλεστε όπως το νερό, αλλάζοντας για να ταιριάξετε στην κατάσταση ή στους ανθρώπους γύρω σας. Η αλλαγή έρχεται εύκολα για εσάς, έτσι δεν είστε αυτοί που μένουν πίσω, αλλά ίσως δυσκολευτείτε να ξεχωρίσετε τι σκέφτεστε και αισθάνεστε εσείς και τι σκέφτονται και αισθάνονται οι άλλοι. Μερικές φορές αλλάζετε υπερβολικά, δεν έχετε την ικανότητα να αφήσετε τα πράγματα ίδια για να προοδεύσουν ή να πετύχουν και πολλές φορές είστε κυκλοθυμικοί. Η συναισθηματική σας αντίδραση στις καταστάσεις είναι άμεση, χωρίς καμία σκέψη, πράγμα καλό καθώς είστε τόσο κοντά στα συναισθήματα και στοένστικτό σας, αλλά κακό όταν λέτε κάτι που δεν πρέπει ή το παρακάνετε σε μία κατάσταση. Πρέπει να μάθετε πώς να αναμείξετε το μυαλό με τα συναισθήματά σας για να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις . Δεν κρύβετε τα συναισθήματά σας, έτσι όλοι ξέουν τι σας συμβαίνει, όμως μερικές φορές η διακριτικότητα είναι απαραίτητη. Ο τρόπος που σας βλέπουν οι άλλοι επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σας και δίνετε μεγάλη αξία στις απόψεις των άλλων, πολλές φορές περισσότερη από τις δικές σας. Το να ανακαλύψετε ποιοι είστε, ειδικά όσον αφορά την συναισθηματική σας φύση, ίσως είναι κάτι που θα χρειαστεί να δουλέψετε πάνω σε όλη σας τηζωή .


 


Στον 2ο Οίκο


Η ποσότητα των χρημάτων και των υλικών αγαθών που κατέχετε έχει μεγάλο αντίκτυπο πάνω σας συναισθηματικά και δηλώνει την ασφάλειά σας. Αν νιώθετε πως έχετε αρκετά, τότε αισθάνεστε υπέροχα. Αν όχι, τότε αντιμετωπίζετε προβλήματα . Για μερικούς, αυτό μπορεί να σας κάνει απίστευτους οικονομικούς διαχειριστές, παρατηρώντας κάθε δραχμή και κάνοντας πολύ καλές μακροχρόνιες επενδύσεις. Για άλλους, αυτό μπορεί να σας αναγκάσει να ξοδεύετε υπερβολικά, να αγοράζετε πράγματα μόνο και μόνο επειδή σας παρέχουν προσωρινή ευχαρίστηση. Είστε πιθανότατα συλλέκτες, και δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε τα πράγματά σας. Θα χρειαστεί να ενισχύσετε τα συναισθηματικά, πνευματικά και οικογενειακά σας θεμέλια για να μπορέσετε να εξασφαλίσετε μακροχρόνια ασφάλεια. Ένα ευτυχισμένο σπίτι ισούται με χαρούμενη ζωή για εσάς. Δεν είστε επιρρεπείς στην έκφραση συναισθημάτων, και συνήθως τα ξεπερνάτε προτού τα δείξετε. Αυτό μπορεί να είναι καλό αφού δεν λέτε πράγματα που αργότερα μπορεί να μετανιώσετε, αλλά πολλές φορές μετανιώνετε για πράγματα που δεν είπατε. Είστε ισχυρά δεμένοι με τις αρχές σας και η ανάπτυξη ενός ισχυρού συστήματος αξιών μπορεί να σας βοηθήσει, αρκεί να μην το παρακάνετε.


 


Στον 3ο Οίκο


Χρειάζεστε συνεχώς πνευματική καθοδήγηση και λατρεύετε τη μελέτη. Είστε αρκετά περίεργοι σαν χαρακτήρες και πάντα θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα για ανθρώπους και καταστάσεις, έτσι φροντίστε να μην ξεπερνάτε τα όρια των άλλων. Ίσως είστε πολύ καλοί στο να θυμάστε λεπτομέρειες και έχετε αρκετή διάσπαρτη γνώση . Το μυαλό σας είναι ενεργό, έτσι έχετε καλήφαντασία και μπορείτε να είστε αρκετά δημιουργικοί, ειδικά όσον αφορά τις λέξεις. Μία φυσιολογική ζωή δεν είναι αυτό που επιθυμείτε, καθώς θέλετε κάτι που να σας συναρπάσει. Μερικοί ίσως αφήνετε το μυαλό σας να υπερισχύσει των συναισθημάτων σας, και διοχετεύετε αρκετή λογική στα αισθήματα, ενώ άλλοι κάνουν ακριβώς το αντίθετο και φέρονται παράλογα και περίεργα. Τα συναισθήματά σας χρωματίζουν όπως και να έχει τις σκέψεις σας, για αυτό προσπαθήστε να βρείτε την ισορροπία σε αυτά τα δύο. Σας αρέσει να επικοινωνείτε με τους ανθρώπους και κατά καιρούς αντιμετωπίζετε προβλήματα άγχους ή σκέφτεστε υπερβολικά τα πράγματα. Μπορείτε να καταλάβετε τα συναισθήματα των άλλων αρκετά καλά, αλλά προσέξτε να μην τα υιοθετείτε.


 


Στον 4ο Οίκο


Το σπίτι και η οικογένεια είναι αυτά που έχουν τεράστια σημασία για εσάς. Για μερικούς, η παιδική ηλικία ήταν απίστευτα ασφαλής και η οικογένειά σας είναι τα πάντα. Για άλλους, συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο και η επιρροή που είχε η οικογένειά σας πάνω σας ήταν τρομακτική. Όπως και να έχει, η οικογένεια τείνει να έχει εμφανή αντίκτυπο πάνω σας. Θέλετε το σπίτι σας να είναι ένα χαρούμενο μέρος και θέλετε να έχετε ισχυρά οικογενειακά θεμέλια. Οι στενές σχέσεις είναι σημαντικές, αλλά δεν σας αρέσουν οι ανέμελες και οι επιφανειακές σχέσεις. Χρειάζεστε σχέσεις στοργής και πάντα ψάχνετε κάποιον που μπορεί να σας φροντίσει. Όσο μεγαλώνετε, θα μάθετε να υποστηρίζετε τον εαυτό σας, διότι αν δεν το κάνετε θα επιβραδυνθεί η συναισθηματική σας ανάπτυξη. Είστε αρκετά συναισθηματικοί και έχετε ισχυρό δέσιμο με το παρελθόν –σιγουρευτείτε όμως να μην κολλάτε σε αυτό. Μερικοί από εσάς ίσως μετακομίζετε αρκετά, και νιώθετε ανήσυχοι για το περιβάλλον του σπιτιού σας. Αν και πιστεύετε πως η ανησυχία αυτή είναι εξωτερικός παράγοντας και χρειάζεστε απλά αλλαγή κατοικίας, το πιθανότερο είναι να πρέπει να δουλέψετε εσωτερικά. Μόλις βρείτε το σημείο που νιώθετε πως ανήκετε, τότε θα μείνετε εκεί για πάντα.


 


Στον 5ο Οίκο


Μία αρκετά δημιουργική τοποθέτηση της Σελήνης. Ο 5ος Οίκος λατρεύει να δημιουργεί και με τη Σελήνη εδώ, η ανάγκη για δημιουργία γίνεται συναισθηματική. Συνήθως αντανακλά καλλιτεχνική δημιουργικότητα και πολλοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και καλλιτέχνες έχουν τη Σελήνη στον 5ο Οίκο τους ή έντονη δραστηριότητα εκεί. Τα χόμπι είναι πολύ σημαντικά και χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο ποσοστό χρόνου για να κυνηγήσετε τα ενδιαφέροντά σας, αλλιώς δεν είστε ευτυχισμένοι. Η έκφραση των συναισθημάτων είναι κάτι που νιώθετε πως πρέπει να κάνετε αλλιώς θα σκάσετε, και υπάρχουν στιγμές που δραματοποιείτε υπερβολικά τις καταστάσεις. Η Σελήνη στον 5ο Οίκο συχνά υποδεικνύει πολύ καλή σχέση με τα παιδιά, αν και μπορεί να υπάρξει ανθυγιεινή σχέση. Είστε συναισθηματικοί και ρομαντικοί στις σχέσεις και συνδέεστε τόσο γρήγορα με τους συντρόφους σας, που πρέπει να είστε σίγουροι πως διαλέγετε σωστά τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας. Δεν είναι κακό να γίνεστε φίλοι πρώτα, αλλά μερικοί από εσάς ίσως δυσκολεύονται να μην έχουν σχέση, αφού είστε ερωτευμένοι με τον έρωτα. Επίσης επηρεάζεστε εύκολα από τους άλλους, έτσι πρέπει να μάθετε να είστε διακριτικοί. Όσοι έχουν δύσκολες όψεις με τη Σελήνη θα πρέπει να προσέξουν με τον τζόγο ή με τα αρνητικά ρίσκα.


 


Στον 6ο Οίκο


Έχετε την ανάγκη να βοηθάτε τους άλλους και δεν σας αρέσει να είστε αδρανείς ή να νιώθετε πως δεν σας χρειάζονται. Ίσως κινείστε νευρικά και πάντα χρειάζεται να κάνετε κάτι. Καταφέρνετε με ευκολία όλα τα μικρά πράγματα, και ασχολείστε με πολλά ταυτόχρονα, Αυτό σας κάνει αξιόπιστους και ανθρώπους που οι άλλοι εμπιστεύονται αρκετά. Ίσως δυσκολεύεστε να μείνετε σε μία δουλειά για πολύ καιρό, και ίσως αλλάζετε επαγγελματικό προσανατολισμό συνέχεια κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Χρειάζεστε ένα επαγγελματικό περιβάλλον που θα σας καθοδηγεί και θα σας φροντίζει. Η υγεία είναι επίσης σημαντική για εσάς, καθώς η σωματική υγεία ισούται με την καλή ζωή, αν και το άγχος θα σας δημιουργήσει προβλήματα. Μάθετε να αντιμετωπίζετε το άγχος θετικά αλλιώς θα σας εμποδίζει στα καλύτερά σας. Είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και πληγώνεστε εύκολα, για αυτό φροντίστε τον εαυτό σας. Είστε αρκετά πρακτικοί και δεν ενδίδετε σε καπρίτσια. Στις σχέσεις, κάνετε πολλά μικρά πράγματα για το άτομο που αγαπάτε, αν και έχετε την τάση να κάνετε σχέσεις με ανθρώπους που πιστεύετε πως χρειάζονται βελτίωση .


 


Στον 7ο Οίκο


Οι σχέσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές για εσάς, και χρειάζεστε μία οικεία και στενή σχέση για να νιώθετε ασφάλεια. Πηδάτε από τη μία ρομαντική σχέση στην άλλη, και δεν σας αρέσει να μένετε μόνοι. Αντιθέτως,  δυσκολεύεστε να είστε σε σχέσεις διαρκείας, επειδή είστε αρκετά συναισθηματικοί με τους συντρόφους και πολλές φορές παράλογοι. Επιθυμείτε σχέσεις φροντίδας, είτε του συντρόφου σας είτε δική σας. Ίσως υπάρχουν προβλήματα εξάρτησης. Μερικοί από εσάς ίσως βλέπετε τον γάμο σαν το τέλος, και πως όλα σας τα προβλήματα θα εξαφανίζονταν αν βρίσκατε σύζυγο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γάμους από μικρή ηλικία. Ογάμος ίσως είναι επιθυμητός για οικονομική ασφάλεια ή για στάτους στην κοινωνία. Είστε κοινωνικά άτομα, προσαρμόζεστε εύκολα στις κοινωνικές καταστάσεις  και ίσως μετράτε την αξία σας ανάλογα με το πόσους φίλους, γνωριμίες ή επαφές έχετε, πράγμα καταστροφικό πολλές φορές για τις στενές σχέσεις σας. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε τον εαυτό σας και για να είστε άνετοι με την παρέα του εαυτού σας. Τότε θα μπορέσετε πραγματικά να δημιουργήσετε τη σχέση που επιθυμείτε.


 


Στον 8ο Οίκο


Τα συναισθήματά σας είναι έντονα κατά καιρούς. Το μυαλό σας περνά στη σοβαρή πλευρά των πραγμάτων, και αν έχετε χιούμορ, το πιθανότερο είναι να είναι σαρκαστικό, στεγνό ή σκοτεινό. Πολλοί άνθρωποι με τη Σελήνη τους στον 8ο Οίκο, έχουν την τάση να δίνουν πολύσυναίσθημα στο σεξ και κάποιοι άλλοι έχουν την δυνατή συναισθηματική ανάγκη για ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις. Μερικοί (συνήθως όταν η Σελήνη σχηματίζει δύσκολες όψεις) ίσως φτάνουν στα άκρα και δεν δημιουργούν πραγματικές σχέσεις αλλά πηγαίνουν από τον έναν σεξουαλικό σύντροφο στον άλλον σε μία αναζήτηση να ολοκληρώσουν τον εαυτό τους μέσα από τη σεξουαλική επαφή, ή να διασχίσουν το μονοπάτι της σεξουαλικής εξάρτησης. Για όσους το διαχειρίζονται αυτό καλά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σεξ στις σχέσεις σας για να ενισχύεστε την συναισθηματική επαφή που έχετε με τον σύντροφό σας. Μόλις βρείτε κάποιον, είστε υπερβολικά πιστοί. Θέλετε να βοηθήσετε τους άλλους να βελτιώσουν τον εαυτό τους, και ίσως ανακατευτείτε με έναν σκοπό που να έχει αυτή την επιρροή. Πάντα βρίσκεστε σε επαφή με αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο. Ίσως είστε καλοί με τα χρήματα που αφορούνεπιχειρήσεις ή συνεργασίες αλλά πρέπει να προσέξετε να μην το χρησιμοποιήσετε αυτό για να χειραγωγήσετε τους άλλους.


 


Στον 9ο Οίκο


Η διεύρυνση του μυαλού σας κάνει να αισθάνεστε υπέροχα και θέλετε να μάθετε τα πάντα για τη ζωή. Όπως και αν είναι η ζωή σας, ενδιαφέρεστε για το αντίθετο, έτσι αν μεγαλώσετε φυσιολογικά θα σας αρέσουν τα εκκεντρικά, ενώ αν μεγαλώσετε εκκεντρικά θα σας αρέσουν τα φυσιολογικά. Ενδιαφέρεστε για την φιλοσοφία και παρακολουθείτε τα μεγάλα μυαλά του κόσμου, αν και κατά καιρούς δεν τα καταλαβαίνετε πλήρως. Τα ταξίδια σας κάνουν καλό, ειδικά στο εξωτερικό και σας ενδιαφέρουν οι ξένες γλώσσες. Έχετε πολλά ενδιαφέροντα και χόμπι και δεν σας πειράζει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας με τους άλλους. Ίσως υπάρχει μία πειστική ανησυχία που απαιτεί να είστε συνέχεια σε εγρήγορση, και ίσως δυσκολευτείτε να κατασταλάξετε κάπου. Ο δρόμος είναι το σπίτι σας, ή κάποιο μακρινό μέρος στο κεφάλι σας. Μάθετε να εκτιμάτε το παρόν και αυτά που έχετε  αλλιώς ποτέ δεν πρόκειται να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι, καθώς ψάχνετε συνεχώς για την καλύτερη ευκαιρία. Χρειάζεστε μία ζωή που να σας επιτρέπει να εξερευνείτε αλλά ταυτόχρονα να απολαμβάνετε το παρόν.


 


Στον 10ο Οίκο


Η καριέρα σημαίνει πολλά για εσάς, και θέλετε να πετύχετε ό, τι και αν συμβεί. Αν δεν είστε πετυχημένοι νιώθετε συναισθηματικά απογοητευμένοι και ανασφαλείς. Στόχος σας είναι η επαγγελματική σας ζωή, και είστε αρκετά φιλόδοξοι. Μπορείτε να ασχοληθείτε με έναεπάγγελμα που να σας επιτρέπει να εκφράζετε τη Σελήνη κατά κάποιο τρόπο, όπως το μαγείρεμα, κάποιου είδους φροντίδα προς τους άλλους ή κάτι που έχει να κάνει με το σπίτι. Ίσως δουλεύετε σε κάτι που απαιτεί δημόσια έκθεση. Επιθυμείτε συναισθηματική αναγνώριση από τη δουλειά σας και ανησυχείτε ιδιαίτερα για το στάτους σας. Αν μπορέσετε να ηρεμήσετε τότε γίνεστε πρακτικοί και μπορείτε να πετύχετε τους στόχους που έχτε θέσει, αρκεί να μην σας απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι. Μία επιτυχημένη καριέρα για μερικούς είναι πιο σημαντική από μία δυνατή προσωπική ζωή, και ίσως δυσκολευτείτε να βρείτε την ισορροπία σε αυτό το τομέα.


 


Στον 11ο Οίκο


Είστε άνθρωποι που έχουν πάντα ένα σκοπό. Μόλις επενδύσετε συναισθηματικά σε ένα σκοπό, δεν υπάρχει γυρισμός. Δίνετε τη καρδιά σας μέχρι το τέλος. Μερικοί δεν σταματάτε σε ένα πράγμα και κάνετε πολλά ταυτόχρονα. Ενδιαφέρεστε πολύ για το καλό των άλλων και θέλετε να τους βοηθάτε όσο περισσότερο γίνεται. Οι φίλοι είναι αρκετά σημαντικοί επίσης και τους νιώθετε σαν οικογένεια. Εκείνοι σας δίνουν υποστήριξη και εσείς τους δίνετε πολλά σαν αντάλλαγμα. Ίσως είστε φίλοι με εντελώς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, καθώς θα σας αρέσει το διαφορετικό και το εκκεντρικό. Αν οι φιλίες σας αντιμετωπίζουν προβλήματα, οφείλεται σε κάποιο εσωτερικό συναισθηματικό σας πρόβλημα. Το πώς βλέπετε το μέλλον και τα όνειρά σας είναι συνδεδεμένο με το συναίσθημα, και τα συναισθήματά σας είναι ρευστά. Θέλετε το καλύτερο για όλους, αλλά δεν μένετε σε κάτι για πολύ καιρό, με αποτέλεσμα μερικοί από εσάς να φαίνεστε επιφανειακοί.


 


Στον 12ο Οίκο


Ο 12ος Οίκος απορροφά τους πλανήτες που περιέχει. Δεν είναι πως δεν έχετε την ενέργεια του πλανήτη, απλά έτσι φαίνεται προς τα έξω. Οι άνθρωποι με τη Σελήνη στον 12ο Οίκο τους συχνά αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι που δεν είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί και που δυσκολεύονται να εκφράσουν τον εαυτό τους. Φαίνεστε συναισθηματικά ντροπαλοί και δεν δείχνετε αισθήματα στους άλλους. Πίσω από κλειστές πόρτες, με ανθρώπους που νιώθετε άνετε, είστε εντελώς διαφορετικοί. Αυτό συμβαίνει όταν ρίχνετε τις άμυνές σας, αν και για τους περισσότερους με αυτή την πλανητική τοποθέτηση, αυτό συμβαίνει μόνο όταν είστε μόνοι σας, και σαν αποτέλεσμα οι άλλοι σας παρεξηγούν. Οι περισσότεροι είστε ανασφαλείς και πρέπει να περιβάλλεστε από ανθρώπους που σας υποστηρίζουν, αλλιώς γίνεστε θύματα . Είστε αρκετά ευαίσθητοι και νοιάζεστε πολύ για τους ανθρώπους, ακόμα και αν δυσκολεύεστε να το δείξετε. Μερικοί το χρησιμοποιούν αυτό για να δουλέψουν σε ένα πεδίο που μπορούν να βοηθούν τους άλλους, συνήθως στην ιατρική ή σε φιλανθρωπίες. Νιώθετε καλύτερα όταν είστε μακριά από τους ανθρώπους, δουλεύοντας πάνω στον εσωτερικό σας κόσμο. Αυτή η τοποθέτηση είναι αρκετά πνευματική και πολλοί από εσάς ενδιαφέρονται για τον μεταφυσικό κόσμο.
Οroskopos.tv

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X