άννα δρούζα podcast

Οργασμός, Ομοφυλοφιλία και Ερωτικές φαντασιώσεις

Η Ψυχολόγος Ηλιάνα Παυλοπούλου (κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος με ειδίκευση στις αγχώδεις και σεξουαλικές διαταραχές) συζητάει με την δημοσιογράφο Άννα Δρούζα για τον οργασμό, την ομοφυλοφιλία & τις ερωτικές φαντασιώσεις. Ακούστε το νέο μας podcast επεισόδιο και βρείτε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

 1. -Τι είναι το σύγχρονο Sex Therapy;
 2. -Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή των ανθρώπων;
 3. -Γιατί το άγχος της επίδοσης οδηγεί στην σεξουαλική δυσλειτουργία;
 4. -Ο τρόπος ζωής, παίζει καθοριστικό ρόλο στην γέννηση μιας σεξουαλικής επιθυμίας;
 5. – Το συναίσθημα εμποδίζει τελικά την σεξουαλική απόλαυση;
 6. -Ποια είναι η σημασία της αυτοπεποίθησης στην σεξουαλική ζωή;
 7. -Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σεξ χωρίς συναίσθημα;
 8. -Τι είναι η καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά;
 9. -Είναι μύθος ή αλήθεια πως για έναν άντρα παίζει σημαντικότερο ρόλο η επίδοση από το συναίσθημα;
 10. -Είναι μύθος ή αλήθεια πως εάν κάποιος άντρας χάσει την στύση του σημαίνει πως δεν βρίσκει ελκυστική τη σύντροφό του;
 11. -Μπορεί να συμβεί ταυτόχρονος κολπικός και κλειτοριδικός οργασμός;
 12. -Η ανατομία μιας γυναίκας παίζει ρόλο στον οργασμό;
 13. -Ανάμεσα στον άντρα και στην γυναίκα, πόσο διαφέρουν οι ανάγκες στη σεξουαλική πράξη και την απόλαυση;

Περισσότερα για την Ψυχολόγο Ηλιάνα Παυλοπούλου:

Η Ηλιάνα Παυλοπούλου είναι ψυχολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος με ειδίκευση στις αγχώδεις και σεξουαλικές διαταραχές.

Aπόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εκπαιδεύτηκε στην αποτελεσματική εφαρμογή της θεραπείας συμπεριφοράς στις Διαταραχές Άγχους στη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών. Σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτης και επόπτρια νέων θεραπευτών στη προαναφερθείσα μονάδα.

Ολοκλήρωσε το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεραπείες Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών» που οργάνωσε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και εισήχθη στο 2ο έτος με πλήρη υποτροφία. Σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτης και επόπτρια νέων θεραπευτών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο – Ιατρείο Σεξουαλικών Διαταραχών.

Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Σεξουαλική Ιατρική (School of Sexual Medicine 2014)  που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής (European Society for Sexual Medicine – ESSM –www.essm.org). Επιπρόσθετα, συμμετείχε με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης που διοργανώνει η παραπάνω ευρωπαϊκή επιστημονική εταιρία και έλαβε τον τίτλο του ειδικού στη ψυχο-σεξολογία.

Ειδικεύθηκε στην κλινική αξιολόγηση και στη Θεραπεία Συμπεριφοράς στις Διαταραχές Τικ – ESSTS Clinical Training School 2013.

Εκτός από την πολυετή κλινική της εμπειρία στην εφαρμογή της θεραπείας συμπεριφοράς για την αντιμετώπιση των αγχωδών και σεξουαλικών διαταραχών, συμμετέχει συστηματικά σε συνέδρια καθώς και στη διδασκαλία μαθημάτων σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνουν το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), η Ψυχιατρική κλινική ΠαΓΝΗ και η Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγγραφή επιστημονικών άρθρων: «Θεραπεία Συμπεριφοράς σε 11 Ασθενείς με Τριχοτιλλομανία» στο περιοδικό Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Έρευνα και Θεραπεία.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X