Ποιος θα κληρονομήσει το πολυπόθητο στέμμα της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας; Ποια είναι η σειρά διαδοχής;

Η βρετανική γραμμή διαδοχής ορίζει ποιος θα κληρονομήσει το θρόνο και θα γίνει ο βασιλιάς ή η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β είναι ο σημερινός μονάρχης, αφού βασίλεψε για σχεδόν επτά δεκαετίες. Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο στα 99 του χρόνια, ήταν σταθερά στο πλευρό της όλον αυτόν το καιρό, αλλά δεν ήταν σε θέση να τη διαδεχθεί. Αντ ‘αυτού, μετά τη βασίλισσα, ο πρωτότοκος της, ο Κάρολος, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, θα κυβερνήσει, ακολουθούμενος από τον πρωτότοκό του, τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον Δούκα του Κέιμπριτζ, και μετά τον πρωτότοκό του, τον Πρίγκιπα Τζορτζ. Ακόμα, άλλοι γνωστοί βασιλείς, όπως η πριγκίπισσα Σαρλότ, η πριγκίπισσα Βεατρίκη και το μωρό Λίλιμπετ μπαίνουν στη γραμμή για το στέμμα. Είτε παρακολουθείτε το The Crown είτε αναβαθμίζετε τις βασιλικές σας γνώσεις, ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε πόσο κοντά είναι τα αγαπημένα σας μέλη της βασιλικής οικογένειας να γίνουν κληρονόμοι του θρόνου.

1) Πρίγκιπας Κάρολος

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είναι ο πρώτος στη σειρά, αφού είναι το πρώτο παιδί της Βασίλισσας Ελισάβετ.

2) Πρίγκιπας Ουίλιαμ

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ ή αλλιώς Δούκας του Κέιμπριτζ, είναι ο δεύτερο στη σειρά για το στέμμα, αφού είναι το πρώτο παιδί του Καρόλου.

3) Πρίγκιπας Γεώργιος

Ο οκτάχρονος πρωτότοκος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ, δούκισσας του Κέιμπριτζ-είναι ο τρίτος στη σειρά του βρετανικού θρόνου.

4) Πριγκίπισσα Σάρλοτ

Ως δευτερότοκος του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, η εξάχρονη πριγκίπισσα είναι η τέταρτη στη σειρά του θρόνου.

5) Πρίγκιπας Λουδοβίκος ή Λούις

Ο πρίγκιπας Λούις, ο τρίχρονος γιος του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, είναι ο πέμπτος στη σειρά του θρόνου.

6) Πρίγκιπας Χάρι

Εάν κανένα από τα παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ δεν γίνει ο επόμενος μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, ο Πρίγκιπας Χάρι ή αλλιώς δούκας του Σάσσεξ, θα γίνει κληρονόμος.

7) Άρτσι Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ

Ως πρωτότοκος του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν, της Δούκισσας του Σάσσεξ, ο Άρτσι είναι ο έβδομος στη σειρά του θρόνου.

8) Λίλιμπετ – Νταϊάνα Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ

Το δεύτερο παιδί της Μέγκαν και του Χάρι, η Λίλιμπετ «Λίλι» Νταϊάνα, έρχεται στην όγδοη θέση στο θρόνο. Ο επίσημος ιστότοπος της Βασιλικής Οικογένειας πρόσθεσε τη Λίλιμπετ στη γραμμή διαδοχής στις 26 Ιουλίου 2021 και ο τίτλος της περιγράφεται λεπτομερώς ως “Miss Lilibet Mountbatten-Windsor.”

9) Πρίγκιπας Ανδρέας

Ο Δούκας της Υόρκης, είναι το τρίτο παιδί της Βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου, ωστόσο επειδή είναι αγόρι ξεπερνάει την Πριγκίπισσα Άννα που είναι το δεύτερο παιδί της Βασίλισσας Ελισάβετ και βρίσκεται στην 16 θέση διαδοχής.

10) Πριγκίπισσα Βεατρίκη

Ως η μεγαλύτερη κόρη του Πρίγκιπα Ανδρέα και της Σάρα, της Δούκισσας της Υόρκης, η Πριγκίπισσα Βεατρίκη είναι η επόμενη στη σειρά μετά τον πατέρα της.

Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε όλη τη σειρά διαδοχής του στέμματος δεν έχετε παρά να ανακαλύψετε τη συνέχεια εδώ:

https://el.wikipedia.org/wiki/Διαδοχή_στο_βρετανικό_θρόνο

Σχετικά άρθρα