Σφολιάτα με ντοματίνια, κατσικίσιο τυρί και προσούτο (Μόνο σε 15 λεπτά)

Υλικά

  • 1 μικρό καφάσι ντοματίνια
  • 1 αυγό (μόνο κρόκος)
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Μερικά κλαδάκια θυμάρι
  • 80 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλατοπίπερο
  • 2 ή 3 πολύ λεπτές φέτες προσούτο

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και προσθέστε τη σφολιάτα σας. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε μερικές διάσπαρτες τρύπες.

Βήμα 2 Ξεχωρίστε τον κρόκο αυγού και τοποθετήστε το σε ένα μπολ με μια κουταλιά κρύο νερό, ανακατέψτε με τη βούρτσα ζαχαροπλαστικής και αλείψτε όλο το φύλλο ζύμης.

Βήμα 3 Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 160 ° C.

Βήμα 4 Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο.

Βήμα 5 Προσθέστε όλα τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι, το αλάτι και το τριμμένο σκόρδο, συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να φουσκώσουν οι φλούδες (Μην κάψετε το σκόρδο).

Βήμα 6 Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και τοποθετούμε όλες τις ντομάτες στο κέντρο αφήνοντας μια τετράγωνη άκρη.

Βήμα 7 Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, θρυμματίστε το κατσικίσιο τυρί, τα ρουστίκ κομμάτια είναι τα καλύτερα.

Βήμα 8 Κορυφή με κουλουριασμένες φέτες προσούτο. Σερβίρετε ζεστό.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Τυρόπιτες στριφτάρια με ψευτοσφολιάτα

Σχετικά άρθρα