5+1 ιδέες για DIY μάσκες προσώπου με αγγούρι που υπόσχονται τέλειο αποτέλεσμα

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για μάσκα προσώπου με αγγούρι. Η μάσκα προσώπου με αγγούρι δεν είναι μόνο μία, μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα συστατικά όπως ντομάτα, αλόη βέρα, αβοκάντο και να έχει η κάθε μία διαφορετικά οφέλη για την επιδερμίδα σου.

Τα οποία θα βρείς παρακάτω.

1 . Aγγούρι και αλόη βέρα: ξεφλούδισε και τρίψε το μισό αγγούρι για να αναμειχθεί με 1 κουταλιά της  σούπας αλόη βέρα. Τοποθετείς στη συνέχεια το μείγμα στο πρόσωπό σου για 15 λεπτά και θα έχεις ένα λαμπερό και φωτεινό αποτέλεσμα, μόλις αφαιρέσεις τη μάσκα!


2. Αγγούρι και ντομάτα: Ανακάτεψε το ένα τέταρτο του ξεφλουδισμένου αγγουριού με τη μισή ώριμη ντομάτα. Άπλωσε το στο πρόσωπο σου και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Άφησε το για 15 λεπτά για αποτέλεσμα αποτοξίνωσης.


3. Αγγούρι και καρπούζι: Ανακάτεψε ένα τετραγωνάκι από το καρπούζι (περίπου 5 επί 5 εκατοστά) με μισό ξεφλουδισμένο αγγούρι. Άφησέ το για 15 λεπτά σε ηλιοκαμένο δέρμα για αναζωογονητικό και ενυδατικό αποτέλεσμα.


4. Αγγούρι και μέλι: Ανάμειξε μισή κουταλιά της σούπας μέλι, μία κουταλιά της σούπας βρώμη και μία κουταλιά της σούπας πολτοποιημένο πολτό αγγουριού. Τοποθέτησε το για 15 λεπτά στο πρόσωπό σου και εάν έχεις ξηρή επιδερμίδα θα έχεις την καλύτερη και πιο γρήγορη ενυδάτωση που θα μπορούσες να είχες ποτέ.

5. Αγγούρι και αβοκάντο: Ανακάτεψε μισό φλιτζάνι πολτό αβοκάντο με 2 κουταλιές πολτό αγγουριού. Άφησέ το στο πρόσωπό σου για 20 λεπτά, έχει ¨ηρεμιστική¨ επίδραση στα σπυράκια και τους ερεθισμούς.


6. Αγγούρι και μαγειρική σόδα: Πρόσθεσε μία κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα σε 2 κουταλιές της σούπας πολτό αγγουριού. Περίμενε να δράσει εώς 10 λεπτά στην επιδερμίδα σου, δρα και στα σπυράκια κάτω από το δέρμα.

 

Αλπίδου Ευαγγελία 

Instagram:https://www.instagram.com/evangelie_alp/?hl=el

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ανακάλυψε πως να φτιάχνεις μάσκες προσώπου με συστατικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου

 

Σχετικά άρθρα