Κοτόπουλο με σκόρδο και ρίγανη μέσα σε μια σάλτσα από μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα
  • 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη ή (1/3 φλιτζάνι φρέσκια)
  • 16 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Κόψτε τα μανιτάρια σε μεσαίο πάχος και ψιλοκόψτε τα φύλλα ρίγανης αν είναι φρέσκα. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2 Ρίξτε καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι στους μηρούς κοτόπουλου και στις δυο πλευρές.

Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ροδίσει για περίπου 5 λεπτά. Αναποδογυρίστε τους μηρούς και μαγειρέψτε για άλλα 4 ή 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη σε ένα ζεστό πιάτο.

Βήμα 4 Στο ίδιο τηγάνι με μέτρια φωτιά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα τα χοντρά κομμένα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Ανακατέψτε μερικές φορές και στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη ρίγανη, μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ρίξτε το χυμό από το μισό λεμόνι. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθεί σχεδόν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μειώνουμε λίγο ακόμα.

Βήμα 5 Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου ξανά στο τηγάνι για να ζεσταθούν ξανά στη σάλτσα. Αναποδογυρίστε τα. Σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρετε με φρέσκια ρίγανη.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κοτόπουλο με σάλτσα από βαλσάμικο, μέλι και βότανα (Μόνο 210 θερμίδες)

Λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο με θυμάρι σκόρδο και κρεμμύδι (Μόνο 245 θερμίδες)

Σχετικά άρθρα