To δικό σας ερώτημα: Φλερτάρουμε κρυφά ενώ είμαστε και οι δύο παντρεμένοι. Τι να κάνω;

Καλησπέρα… Εδώ και δύο χρόνια μου αρέσει κάποιος και ντρέπομαι να τον προσεγγίσω. Έχουμε έρθει σε κοινές παρέες αλλά εγώ τίποτα κοιτάω αλλού. Βλέπω πως με κοιτάει όταν θα με δει και έτσι ξεκίνησαν και όλα. Το θέμα είναι εντάξει καλό το φλερτ αλλά ένα και βασικό είναι ότι είμαστε και οι δυο παντρεμένοι. Αλλά είναι τόσο έντονη η έλξη όταν τον βλέπω που θα μου έφτανε απλά να τον πάρω μια αγκαλιά και να σταματήσει εκεί το όλο θέμα. Δεν είμαι υπέρ σε αυτά τα μπλεξίματα και προσπαθώ εδώ και 2 χρόνια να το αποφύγω. Το βλέμμα του μου λέει έλα… Πως; Να σημειώσω πως γενικά δε φλερτάρω και η παρουσία μου δείχνει κάπως μη πλησιάζεις. Τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση; Δεν είναι η απόρριψη είναι ότι θα χάσω την εκτίμηση ότι θα σκεφτεί ότι ίδια είναι και αυτή. Δε ξέρω είμαι μπερδεμένη.

Στο ερώτημα σας απάντησε ο Ιωάννης Νίκου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής

Αγαπητή Αναγνώστρια,

Αρχικά θέλω να σου πω ότι δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος άνθρωπος που βιώνει αντίστοιχα συναισθήματα ενώ βρίσκεται σε μόνιμη σχέση και συγκεκριμένα σε έγγαμη ζωή. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στην θέση σου δυσκολεύονται να παραδεχθούν την κατάσταση αυτή και πολλές φορές αρνούνται και τα ίδια τους τα συναισθήματα. Εν προκειμένω φαίνεται πως εσύ έχεις το θάρρος να αποδεχθείς αυτό που αισθάνεσαι, γεγονός που μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις το πώς θέλεις να διαχειριστείς τον εαυτό σου και να αντιμετωπίσεις την κατάσταση.

Αναφορικά τώρα με την «ένταση» που βιώνεις από το φλέρτ και το βλέμμα του συγκεκριμένου ανθρώπου μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι λείπει αυτή η ένταση και ο ερωτισμός από την σχέση με τον σύζυγό σου. Ίσως μάλιστα αυτή η αίσθηση, ότι θέλεις να είσαι και να αισθάνεσαι «ποθητή» να έχει εξαφανιστεί από την σχέση με τον σύζυγο σου και στην ματιά του νέου ενδιαφερόμενου να ξυπνάει και να φαίνεται ότι μπορεί να καλυφθεί. Επίσης, στις περισσότερες ερωτικές γνωριμίες (αν όχι σε όλες) οι άνθρωποι δεν βλέπουν τον άλλο άνθρωπο και τα χαρακτηριστικά του αλλά προβάλουν σε αυτόν την πιθανότητα κάλυψης των ψυχοσυναισθηματικών αναγκών τους. Με άλλα λόγια, ερωτεύονται την κάλυψη των αναγκών τους και όχι την προσωπικότητα του ερωτευόμενου ατόμου.

Κλείνοντας, θεωρώ ότι η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης οδηγεί σε δύο δρόμους. Στον πρώτο δρόμο, αποφασίζεις να προχωρήσεις στο παιχνίδι του ερωτισμού και της έντασης που συνεπάγεται, αναλαμβάνοντας βέβαια την ευθύνη της πράξης σου με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Στον άλλο δρόμο τώρα, αναγνωρίζεις την ανάγκη σου για ερωτισμό και επιβεβαίωση ως γυναίκα-θηλυκό και επικοινωνείς με τον σύζυγο σου σχετικά με τις ανάγκες σου αυτές. Με καλή συζήτηση και ποιοτική επικοινωνία πιστεύω ότι είναι δυνατό να αναθερμανθεί ο ερωτισμός και η έλξη με τον σύζυγο σου.

Ιωάννης Νίκου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής

Μέλος BACP

Ευρυδάμαντος 33, 11745 Αθήνα

Τηλ : 2130 456530

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Είμαι σε σχέση με τον γιατρό μου που είναι και παντρεμένος. Είμαι σε δίλημμα, τι να κάνω;

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα