ουρολοίμωξη

Με τσούζει πολύ έντονα η ουρήθρα μου. Μπορεί να οφείλεται σε ουρολοίμωξη;

17 ετών. Το τελευταίο καιρό μετά από μια σεξουαλική επαφή με τσούζει πολύ έντονα η ουρήθρα μου. Μπορεί να έχω κολλήσει κάποιο μικρόβιο ή τα συμπτώματα αυτά δεν σχετίζονται και οφείλονται σε πιθανή ουρολοίμωξη;

Στο ερώτημα σας απάντησε ο Ιωάννης Ζούμπος, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

Το τσούξιμο στην ουρήθρα είναι ένα σύμπτωμα που χρειάζεται διερεύνηση και πιθανόν να σχετίζεται με τη σεξουαλική επαφή. Όταν συνοδεύεται από έκκριμα ουρήθρας, καύσο στην ούρηση και συχνουρία είναι δηλωτικό ουρηθρίτιδας. Η ουρηθρίτιδα συχνά οφείλεται σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα μικρόβια όπως π.χ. γονόκοκκος, χλαμύδια, ουρεόπλασμα κ.α. Όταν δεν υπάρχουν ενοχλήσεις στην ούρηση ή έκκριμα, αλλά ερυθρότητα ή κνησμός στη βάλανο, μπορεί να υφίσταται βαλανοποσθίτιδα ως αποτέλεσμα προσβολής της περιοχής από μύκητες (π.χ. candida, δερματόφυτο κ.α.). Ο ειδικός Ουρολόγος είναι ο μόνος αρμόδιος να θέσει τη διάγνωση προβαίνοντας σε κλινική και απεικονιστική εξέταση, κυρίως όμως καλλιέργειες ούρων, εκκρίματος, σπέρματος ή προστατικού υγρού. Τα αποτελέσματα των καλλιεργειών θα καθορίσουν και το είδος της θεραπείας που θα προταθεί.

 

Dr. Ιωάννης Α. Ζούμπος, FEBU
Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Ιατρείο:
Ιωνίας 68 & Μ. Μπότσαρη 123
Τ.Κ. 54453
Κ. Τούμπα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310915999
Κιν: 6944636300
Fax: 2310915009
Email: ioanniszoumpos@yahoo.gr
www.urology.gr

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X