Σε ηλικία 80 ετών, έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς: Μια αναδρομή στη πορεία αυτού του τεράστιου συγκροτήματος που άλλαξε ριζικά τη παγκόσμια μουσική βιομηχανία

Σε ηλικία 80 ετών, έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ατζέντη του ο Τσάρλι Γουότς: «Πέθανε ειρηνικά σε νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα περικυκλωμένος από την οικογένεια του».

«Ο Τσάρλι ήταν ένας αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης ως μέλος των The Rolling Stones ένας από τους μεγαλύτερους ντράμερ της γενιάς του».

«Ζητούμε ευγενικά να τηρηθεί η ιδιωτικότητα της οικογένειας του, των μελών της μπάντας και των στενών φίλων του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Όλα όμως ξεκίνησαν όταν ένα πρόβλημα υγείας, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια προληπτικών εξετάσεων που έκανε πριν την έναρξη της περιοδείας και χρειάστηκε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως παρ’ όλο που ήταν επιτυχής, ο ίδιος έπρεπε να αναρρώσει και έτσι έμεινε εκτός περιοδίας.

Οταν τον εξέτασαν οι γιατροί του απαγόρευσαν να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη περιοδεία που θα ξεκινούσε τον επόμενο μήνα και του συνέστησαν εβδομάδες «ξεκούρασης και ανάρρωσης», σύμφωνα με τη Sun.

Τότε μάλιστα ο ίδιος αυτοσαρκαζώμενος δήλωσε πως: «Για μια φορά, το timing μου ήταν λίγο εκτός λειτουργίας».

Ο αντικαταστάτης του Γουάτς στην περιοδεία θα ήταν ο Στιβ Τζόρνταν, μέλος του συγκροτήματος του Κιθ Ρίτσαρντς, X-Pensive Winos.

Ποια ήταν όμως η ζωή του κορυφαίου ντράμερ των Rolling Stones;

Ο Γουάτς γεννήθηκε στο Λονδίνο κατά την διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μεγάλη του αγάπη αποτέλεσε η τζαζ μουσική αφού βασικές επιρροές του ήταν ο Μάιλς Ντέιβις και ο Τζον Κολτρέιν. Η πρώτη του επαφή με τα τύμπανα ήταν σε πολύ μικρή ηλικία αφού από μόνος του μετέτρεψε ένα μπάντζο σε ταμπούρο και έτσι έπαιξε για πρώτη φορά. Στα δεκαέξι του χρόνια έφυγε από το σχολείο του και εγγράφηκε στην σχολείο τεχνών του Χάροου.

Το 1960, ξεκίνησε να εργάζεται σε διαφημιστική εταιρεία του Λονδίνου, ενώ εξέδωσε και το παιδικό βιβλίο “Ode to a High-Flying Bird“, το οποίο αναφερόταν στον τζαζ μουσικό Τσάρλι Πάρκερ. Παράλληλα, έπαιζε τύμπανα για τους Alexis Korner’s Blues Incorporated, όπου συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Μπράιαν Τζόουνς, ο Μικ Τζάγκερ και ο Έρικ Κλάπτον. Μη θέλοντας όμως να παραιτηθεί από την καθημερινή του εργασία, αποχώρησε από το συγκρότημα.

3 χρόνια αργότερα, ο Γουάτς εντάχθηκε στους Rolling Stones χωρίς να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη σοβαρότητα το συγκρότημα. Όλα όμως άλλαξαν όταν το σινγκλ “It’s All Over Now” έφθασε στην τρίτη θέση των βρετανικών τσαρτ το 1964. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε την Σίρλεϊ Ανν Σέπαρντ και τέσσερα χρόνια αργότερα γεννήθηκε η κόρη του, Σεραφίνα.

Από την δεκαετία του ’80, ο Γουάτς ασχολήθηκε με την πρώτη του μουσική αγάπη, την τζαζ, σχηματίζοντας διάφορες μπάντες, συμπεριλαμβανομένης και μίας ορχήστρας 32 ατόμων με την ονομασία Charlie Watts Orchestra. Την ίδια περίοδο, συμμετείχε στους Rocket 88 μαζί με τον Ίαν Στιούαρτ.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, κυκλοφόρησε μερικούς δίσκους με τους Charlie Watts Quintet, ενώ αργότερα συνεργάστηκε με τον Τζιμ Κέλτνερ στους Charlie Watts/Jim Keltner Project. Το 2004, κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τους Charlie Watts and the Tentet, ενώ ταυτόχρονα διαγνώστηκε με καρκίνο του φάρυγγα, από τον οποίο απέδρασε εντελώς υγιής μετά από ένα μεγάλο διάστημα θεραπειών.

Μετά το 2010, ηχογραφούσε και έπαιζε ζωντανά με τους A B C & D of Boogie Woogie, μία σουίνγκ μπάντα.  Ενώ το 2016 οι Rolling Stones είχαν ανακοινώσει την επιστροφή τους στην δισκογραφία μετά από έντεκα χρόνια, με το μπλουζ άλμπουμ “Blue & Lonesome“.

Πώς ξεκίνησαν οι Rolling Stones;

Ο Μικ Τζάγκερ γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1943 και μεγάλωσε σε μία γειτονιά του Κεντ της Αγγλίας. Σε ηλικία μόλις 7 ετών γνωρίστηκε με τον Κιθ Ρίτσαρντς με τον οποίο ήταν συμμαθητές και φίλοι. Τα δύο αγόρια χωρίστηκαν σε ηλικία 11 ετών όταν η οικογένεια Τζάγκερ μετακόμισε. Κανείς από τους δύο δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι η παιδική τους φιλία θα οδηγούσε αργότερα στη δημιουργία ενός ιστορικού συγκροτήματος που μαθεύτηκε σε κάθε γωνιά της γης.

Η ιστορία ίσως είχε εξελιχθεί κάπως αλλιώς αν οι δύο παιδικοί φίλοι δεν είχαν συναντηθεί τυχαία στον σταθμό του τρένου του Ντάρτφορντ. Ήταν το 1960 όταν και οι δύο ήταν 17 χρονών. Η αγάπη τους για τη μουσική και συγκεκριμένα για την blues ήταν που τους έφερε κοντά για ακόμη μία φορά και οδήγησε αργότερα στους Rolling Stones.

Το συγκρότημα στην ουσία δημιουργήθηκε με σκοπό να παίζει blues. Η πρώτη τους περιοδεία ήταν μία παταγώδης …αποτυχία ενώ οι δημοσιογράφοι τους κορόιδευαν στις συνεντεύξεις λόγω της εμφάνισής τους. Όλα αυτά βέβαια πριν κυκλοφορήσει το κομμάτι που τους άνοιξε τον δρόμο. Το «I can get no satisfaction» ήταν το εισιτήριό τους για μία δοξασμένη πορεία.

Το όνομα του συγκροτήματος με τους εκατομμύρια θαυμαστές βγήκε εντελώς …τυχαία. Όταν σε μία συνέντευξη ρωτήθηκαν πώς είχαν ονομαστεί ο ΜπράιανΤζόουνς(μέλος του συγκροτήματος) είδε τυχαία στο πάτωμα έναν δίσκο του Muddey Waters, το μάτι του έπεσε στο κομμάτι «Rollin Stones Blues» και αυτό απάντησε και στον δημοσιογράφο.

Ποιοι είναι όμως οι θρυλικοί Rolling Stones που με την μουσική τους άλλαξαν ολόκληρο τον πλανήτη;

Μικ Τζάγκερ

Και ποιος δεν θα μπορούσε να ζηλέψει τη ζωή του αγέραστου βρετανού τραγουδιστή γεννημένο στις  26 Ιουλίου του 1943; Προέρχεται από μεσοαστική οικογένεια της Αγγλίας από πατέρα δάσκαλο, ενώ η μητέρα του ήταν κομμώτρια. “Πάντα τραγουδούσα σαν παιδί. Ήμουν ένα από εκείνα τα αγόρια που τους αρέσει να τραγουδούν. Ήμουν στη χορωδία της εκκλησίας και και μου άρεσε πολύ να ακούω τους τραγουδιστές στο ραδιόφωνο ή στις ταινίες” έχει δηλώσει ο ίδιος.

Με τον Κιθ Ρίτσαρντς ήταν συμμαθητές στο σχολείο του Κεντ. Όταν όμως άλλαξε σχολείο, έχασαν την επαφή τους. Ξανασυναντήθηκαν μετά από δέκα χρόνια, το 1960 και συνειδητοποίησαν πόσο πολύ αρέσει η μουσική μπλουζ και στους δύο. Ο Τζάγκερ παράτησε το σχολείο και οι δυό τους μετακόμισαν σε ένα διαμέρισμα στο Chelsea του Λονδίνου. Μαζί με ένα κιθαρίστα άρχισαν να παίζουν μουσική, όμως ο Τζάγκερ συνέχισε να σπουδάζει στο London School of Economics και σκεφτόταν πραγματικά να γίνει δημοσιογράφος ή πολιτικός. Όμως τον κέρδισε η μουσική.

Στις αρχές, το γκρουπ έπαιζε χωρίς να αμείβεται σε ένα υπόγειο club χωρίς καν δικό τους εξοπλισμό. Όλα αυτά μέχρι να τους μανατζάρει ο Andrew Loog Oldham. Η πρώτη εμφάνιση τους με το όνομα Rolling Stones ήταν σε ένα τζαζ club του Λονδίνου το 1962. Ο Mick Jagger και η παρέα του, από την αρχή του μουσικού τους ταξίδιού, συνδυάζουν απόλυτα το κλασικό τρίπτυχο «sex & drugs & rock’n’roll».

To 1963 o Τζάγκερ αφήνει και το London School of Economics για να κυνηγήσει την καριέρα του στο τραγούδι μαζί με την μπάντα. Το 1992 είχε δηλώσει ότι: “Δεν προσπαθούσα να είμαι επαναστατικός. Ήμουν απλώς ο εαυτός μου. Δεν προσπαθούσα να τραβήξω τα άκρα, ήμουν εγώ ο απλός από τα προάαστια που τραγουδά με τη μπάντα του”. Σειρά έχουν τα πετυχημένα άλμπουμ ενώ η προσωπική του ζωή όμως έχει τα πάνω της και τα κάτω της.

Eίναι το 1967 όταν ο Μικ μαζί με τον Κιθ Ρίτσαρντς συλλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ναρκωτικά με τις ποινές να είναι για τον Μικ τρεις μήνες φυλάκιση για κατοχή. Τότε είχε σχέση με την Μαριάν Φέιθφουλ, τον πρώτο του μεγάλο έρωτα. Ήταν ένα από τα πιο δημοφιλη ζευγάρια του ’60. Έμειναν μαζί τέσσερα χρόνια.

Το περιστατικό έγινε στο σπίτι του Ρίτσαρντς στο Ρέντλαντς του Σάσεξ. Πέρασαν όλη τη μέρα υπό την επήρεια LSD, ψάχνοντας κοχύλια στην ακτή. Όταν επέστρεψαν στο σπίτι, βρεγμένοι και λερωμένοι, άλλαξαν αμέσως ρούχα. Η Φέιθφουλ δεν είχε άλλα ρούχα μαζί της, οπότε επέλεξε να τυλίξει γύρω απ’ το γυμνό κορμί της μία φλοκάτη. Όλα κυλούσαν ήρεμα, όταν ξαφνικά έκανε έφοδο στο σπίτι η αστυνομία. Η σύλληψη και η δίκη των Ριτσαρντς και Τζάγκερ για την κατοχή ναρκωτικών βρισκόταν για μήνες στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Tη δεκαετία του ’70 όλο το γκρουπ αλλάζει λουκ και αρχίζουν να κάνουν τουρ και να δίνουν συναυλίες παγκοσμίως. Ο Τζάγκερ μετακομίζει στη Γαλλία, ενώ το 1970 κάνει κι ένα ταξίδι στην Αυστραλία και η Φέθφουλ τον ακολουθεί. Όταν έμεινε μόνη της στο δωμάτιο, «είδε» μπροστά της όραμα με τον Μπράιαν Τζόουνς, τον πρώην κιθαρίστα του συγκροτήματος που είχε πεθάνει το 1969 από ναρκωτικά ο οποίος της είπε να τον ακολουθήσει. Παίρνει 150 υπνωτικά χάπια. Έπεσε σε κώμα για έξι μέρες, αλλά επιβίωσε. Ήταν όμως το τελειωτικό χτύπημα για τη σχέση της με τον Τζάγκερ.

Ο Μικ αργότερα γίνεται μάνατζερ του γκρουπ το 1980 ενώ παράλληλα κυνηγάει τη σόλο καριέρα, με το πρώτο σόλο άλμπουμ του να κυκλοφορεί το 1985. Συνεργάζεται με πολλά γνωστά ονόματα, ανάμεσα τους και αυτό του Ντέιβιντ Μπόουι.

Η Άντζι Μπόουι, η πρώην σύζυγος του Ντέιβιντ Μπάουι είχε κάνει και μια περίεργη αποκάλυψη για το τραγουδιστικό δίδυμο. Μπορεί ο Μικ να διέψευσε ότι το τραγούδι “Angie” των Rolling Stones είναι γραμμένο για την ίδια, όμως δε διέψευσε ποτέ ότι τους έχει πιάσει μαζί στο κρεβάτι. Σύμφωνα με την βιογραφία “Mick: The wild life and mad genius of Mick Jagger”, που κυκλοφόρησε το 2012, ένα πρωινό της δεκαετίας του ’70, κατά το οποίο η Άντζι επέστρεψε σπίτι μετά από απουσία ημερών, αφού πήγε στην κουζίνα της να φτιάξει ένα τσάι, την πλησίασε η οικονόμος και της είπε: «Κάποιος είναι στο κρεβάτι σας». Εκείνη ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα, άνοιξε αθόρυβα την πόρτα και είδε τον Ντέιβιντ και τον Μικ ξαπλωμένους γυμνούς. Όταν μπήκε στο δωμάτιο, ρώτησε τους δύο έκπληκτους άντρες: «Μήπως θέλετε καφέ;». Πράγματι, τους πήγε καφέ και πορτοκαλάδα και όπως εκμυστηρεύτηκε στον Άντερσεν «δεν κάθισα καν να εξετάσω αν το είχαν κάνει. Ήταν τόσο φανερό, που ένιωσα απόλυτα βέβαιη». Οι εκδοχές που έχουν ακουστεί από τότε είναι πολλές.

Δεν θα μπορούσαν φυσικά και οι σχέσεις του με τις γυναίκες να μην ήταν… ιδιαίτερες. Ανώνυμες φαν, θεές του τζετ σετ, μοντέλα, διάσημες καλλιτέχνες και σύζυγοι διασήμων υπέκυψαν στη γοητεία του ινδάλματος. Αλλά και διάσημοι άντρες (Νουρέγιεφ, Κλάπτον, Γουόρχολ) πέρασαν από το κρεβάτι του. Σε μια άλλη βιογραφία που κυκλοφόρησε στην Αμερική με τίτλο «Mick, Sex and Rock and Roll, γραμμένη από τον δημοσιογράφο Κρίστοφερ Αντερσεν, εκτιμάται ότι οι κατακτήσεις του έφταναν τις 4.000.  Οι πρώτες του δε ερωτικές εμπειρίες ήταν στο σχολείο με τους συμμαθητές του, σύμφωνα με τον αμερικανό βιογράφο.

Ο Τζάγκερ καλούσε κορίτσια στο πατρικό του σπίτι για να δοκιμάσουν τα καλλυντικά που πουλούσε η μητέρα του. «Τρελαινόταν να του βάζω κραγιόν και μάσκαρα. Μου φαινόταν παράξενο αλλά διασκεδάζαμε σαν τρελοί» διηγείται ένα από τα κορίτσια. Τα καλοκαίρια όταν δούλευε σαν βοηθός στο νοσοκομείο της περιοχή, μια ιταλίδα νοσοκόμα που μόλις είχε έρθει στην Αγγλία στρίμωξε τον Μικ σε μια γωνιά και ανάμεσα σε σεντόνια, πετσέτες και λεκάνες τον έκανε να χάσει την παρθενιά του σύμφωνα με τον βιογράφο του.

Φίλοι του τραγουδιστή υποστηρίζουν ότι ο σταρ είχε σύντομες σχέσεις με τους Ερικ Κλάπτον, τον ποιητή Αλλεν Γκίνσμπεργκ, τον χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ και τον Αντυ Γουόρχολ.

Η Κάρλα Μπρούνι ήταν διάσημο μανεκέν 23 ετών όταν ο Μικ Τζάγκερ την έκλεψε από τον Ερικ Κλάπτον. Η ερωτική τους σχέση έμεινε κρυφή και περιπετειώδης (συναντιόντουσαν σε ξενοδοχεία στα πέντε σημεία του πλανήτη) για οκτώ χρόνια. Η μόνη που γνώριζε τη σχέση ήταν η αμερικάνα Τζέρι Χολ, σύζυγος την ίδια εποχή του διάσημου τραγουδιστή. Όμως και αυτή, μητέρα των 4 από τα 7 παιδιά του, σύμφωνα με τη βιογραφία, δεν άντεξε και ζήτησε από τον Τζάγκερ να κάνει θεραπεία σεξουαλικής αποτοξίνωσης πριν ζητήσει οριστικά διαζύγιο το 1999.

Και όχι μόνο αυτό, αφού ενώ ήταν παντρεμένος με την Μπιάνκα ήδη από το 1971 , είχε μια εφήμερη σχέση με την πρώην πρώτη κυρία της Αμερικής, τη Τζάκι Κένεντι. Με την Bianca De Macias χώρισαν το 1977.

Το 1996 ο Τζάγκερ έκανε μια περιπετειώδη σχέση με την 27 χρόνια νεώτερη του ηθοποιό Ούμα Θέρμαν. Ενα βράδυ που έτρωγαν σε ένα μοδάτο εστιατόριο του Λος Αντζελες ένας παπαράτσι τους φωτογραφίζει να φιλιούνται. Οι σωματοφύλακες του Τζάγκερ αμέσως αρπάζουν τις φωτογραφικές μηχανές τους. Ο φωτογράφος πληρώθηκε τελικά 350.000 δολάρια για να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Αλλή μια μεγάλη σταρ, η Ατζελίνα Τζολί, είχε μπει στο μάτι του ροκά. Το 1997 η ηθοποιός συμμετείχε στα γυρίσματα ενός βίντεο κλιπ των Στόουνς. Μετά από μήνες κυνήγι τελικά η Αντζελίνα ενδίδει στο φλερτ. Το βιβλίο επίσης αναφέρει και τις βασιλικές του… κατακτήσεις όπως την πριγκήπισσα Μάργκαρετ, η αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ, και της Πίπα Μίντλετον, την αδελφή της συζύγου του πρίγκηπα Γουίλλιαμ.


Το 2014, η σύντροφός του και σχεδιάστρια μόδας βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για αυτοκτονία.

Ο 77χρονος rocker είναι πατέρας οκτώ παιδιών.

Το πρώτο του παιδί, του Mick, η Karis γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1970. Η ίδι είναι μιγάδα, αφού η μητέρα της Marsha Hunt είναι Αφροαμερικανή. Η Karis τα πρώτα χρόνια ακολούθησε τα ίδια βήματα με την μητέρα της. ενώ στην πορεία άνοιξε μια ιστοσελίδα ονόματι Hey Sistah, όπου μοιράζεται με άλλες μιγάδες την αγάπη της για το φαγητό και τον πολιτισμό.

Το δεύτερο παιδί του, είναι η Jade, όπου γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1971, με την πρώην σύζυγο του Bianca Jagger. Γεννημένη στο Παρίσι η ίδια αποτελεί μια σπουδαία σχεδιάστρια κοσμημάτων.

Η τρίτη κόρη του είναι η Lizzy, όπου γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1984, με μαμά το μοντέλο τη Jerry Hall, όπου και η ίδια δεν δίστασε να ακολουθήσει τα ίδια βήματα.

Ο Mick καλωσόρισε τον γιο του στις 28 Αυγούστου 1985, ο οποίος έγινε τραγουδιστής και κιθαρίστας στο punk-rock συγκρότημα Turbogeist, ενώ το τελευταίο διάστημα τον βλέπουμε και στον ρόλο του ηθοποιού.

Στις 12 Ιανουαρίου του 1992 με την τότε συζυγό του Jerry Hall, ο Μικ αποκτά ακόμη ένα κορίτσι την Georgia με τεράστιο όνομα στον χώρο του μόντελινγκ.

Ο Mick και η Jerry καλωσόρισαν το τελευταίο τους παιδί, Gabriel, στις 9 Δεκεμβρίου 1997. Ο ίδιος προτιμά να είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο Lucas γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1999, με μαμά την πρώην κοπέλα του Μικ την Luciana. Ο ίδιος είναι φτηστός ο πατέρας του.

Ο μικρότερος γιος του Mick, τον οποίο μοιράζεται με τη Melanie Hamrick, ο Deveraux Octavian Basil Jagger, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016. Τον Ιούλιο του 2016, Ο Μικ αιφνιδίασε τους θαυμαστές όταν αποκάλυψε ότι η τότε 29χρονη φίλη του ήταν έγκυος με το όγδοο παιδί του!

Πάρτε και μια γεύση από τα σπίτια που έζησε την πολυτάραχη ζωή του. 

Battle ground: Downe House, the £10m property in Richmond, south west London that Jerry wants Mick to sign over to her

Λονδίνο

Τζαμάικα

***FILE*** Exclusive: Mick Jagger Mansion In Chelsea

Τσέλσι, Λονδίνο

Παρίσι

Τέλος να τονίσουμε πως η περιουσία του το 2018 ήταν £275 εκ.

Κιθ Ρίτσαρτς

Ο Κιθ Ρίτσαρτς γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1943 και είναι ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones. Ο ίδιος θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες που έχουν περάσει από την παγκόσμια μουσική ιστορία, ενώ 15 από τα τραγούδια που έχει συνθέσει συγκαταλέγονται στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Ωστόσο ανέπτυξε πολύ άσχημη φήμη στα τέλη της δεκαετίας του 1960 για τη σχέση του με το μοντέλο Anita Pallenberg, καθώς και για τη χρήση ναρκωτικών που έκανε με τον Μικ. Τέλος έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο άρρωστος καλλιτέχνης που έχει περάσει από τη μουσική ιστορία.

Ρον Γουντ

Ο διάσημος κιθαρίστας των Rolling Stones Ρον Γουντ, για δεκαετίες ήταν εθισμένος στα βαριά ναρκωτικά και το τσιγάρο, από το οποίο πήγε να χάσει τη ζωή του δύο φορές με πίο πρόσφατη τη φετινή χρονιά όπου εμφανίστηκαν εκ νέου καρκινικά κύτταρα στο οργανισμό του μετά την αφαίρεση ενός μικρού μέρους του πνεύμονα που έκανε το 2018.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε: «Ήθελα να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου. Τίποτα δεν δούλευε. Η κόκα δεν δούλευε, το αλκοόλ δεν δούλευε. Προσπάθησα μέσα από αυτά να το κάνω, αλλά κατέληξα να είμαι ένα μίζερο άτομο. Σκέφτηκα πως αυτός δεν είμαι εγώ. Πήρα την γενναία απόφαση να προσπαθήσω ξανά. Αυτή την φορά όμως για τον εαυτό μου, να βάλω την ζωή μου σε τάξη»

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά το 2020 βγήκε στους κινηματογράφου ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον ίδιο με τίτλομε τίτλο «Somedody Up There Likes Me». Ο τίτλος ήταν σημαδιακός, αφού όταν τελείωσε με το πρώτο χειρουργείο, οι γιατροί του είπαν πως η κατάσταση των πνευμόνων του ήταν τέλεια, σαν να μην είχε καπνίσει ποτέ στη ζωή του. Έτσι είπε στον εαυτό του. «Κάποιος από εκεί ψηλά με αγαπάει πολύ (Somebody Up There Likes Me). Και κάποιος εδώ κάτω με αγαπάει πολύ».

Σχετικά άρθρα