Φιλέτο μοσχαριού, παναρισμένο με μαύρο και πράσινο πιπέρι σε μια σως από μουστάρδα και κρέμα γάλακτος

Υλικά

  • 2 x μπριζόλες φιλέτο βοδινού, καθαρισμένο και κομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρους κόκκους πιπεριού (ή θρυμματισμένους)
  • 1 κουταλιά πράσινο πιπέρι (αυτό είναι προαιρετικό)
  • 1 φλιτζάνι βαριά κρέμα
  • ⅓ φλιτζάνι Brandy
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι

Παρασκευή

Βήμα 1 Χρησιμοποιώντας ένα σφυρί κρέατος, ισιώστε απαλά το μοσχαρίσιο φιλέτο σας σε μπριζόλες ομοιόμορφου μεγέθους.

Βήμα 2 Προσθέστε τους μαύρους κόκκους πιπεριού σε ένα γουδί και τρίψτε μέχρι να σπάσουν. Απλώστε τους κόκκους πιπεριού πάνω στο ξύλο κοπής και προσθέστε λίγο αλάτι. Στρώστε τις μπριζόλες σπρώχνοντας κάθε πλευρά στο μείγμα μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Σχεδόν δεν πρέπει να έχει μείνει τίποτα στο ξύλο κοπής.

Βήμα 3 Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αρκετό για να καλύψει τον πάτο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τοποθετήστε τις μπριζόλες και μαγειρέψτε απαλά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα από την άλλη πλευρά. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε στην άκρη για να ξεκουραστούν σε ένα ζεστό πιάτο σε ένα ζεστό μέρος.

Βήμα 4 Βγάλτε το μεγαλύτερο μέρος του λίπους (Όχι όλο) και στη συνέχεια σβήστε μακριά από τη φωτιά με το Brandy. Προσθέστε τη μουστάρδα, ανακατέψτε καλά όλους τους χυμούς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, τα προαιρετικά το πράσινο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Δοκιμάστε τη σάλτσα για τυχόν εκ νέου καρύκευμα και περιχύστε τις μπριζόλες. Σημείωση: Μπορείτε να τοποθετήσετε ξανά μπριζόλες στη σάλτσα για να ζεσταθούν, αλλά όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Απολαύστε!

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ταϊλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι. Ίσως η πιο δροσερή σαλάτα για φέτος το καλοκαίρι

Σχετικά άρθρα