Νέα έρευνα δείχνει πως μερικά ποτά είναι αρκετά για να φέρουν δύο αγνώστους κοντά

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, φαίνεται πως δύο παντελώς ξένοι μεταξύ τους άνθρωποι έρχονται πιο κοντά μετά από μερικά ποτά. Πιο συγκεκριμένα η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστημίου του Ιλινόις Urbana-Champaign, στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS). Το πείραμα αυτό συμπεριλάμβανε 212 υγιείς νέους που χωρίστηκαν σε ζευγάρια. Οι μισοί κατανάλωσαν ποτά με φίλους, ενώ οι άλλοι μισοί με ξένους. Να σημειώσουμε πως όλο το πείραμα και οι αντιδράσεις των ανθρώπων βιντεοσκοπήθηκαν από ειδικές κάμερες και η ανάλυση έγινε μέσω ειδικών οργάνων και υπολογιστών.

Το αποτέλεσμα της όλης έρευνας έδειξε πως μεταξύ τους οι φίλοι πλησιάζουν ο ένας τον άλλον έχοντας ή μη καταναλώσει αλκοόλ. Σε αντίθεση οι ξένοι, δεν πλησίασαν σωματικά κάποιον άλλον ξένο εάν δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Η στιγμή που η επαφή άρχισε να γίνεται όλο και πιο στενή ήταν όταν τα άτομα ξεκίνησαν την κατανάλωση αλκοόλ, ενώ όσοι είχαν πιει αρκετά, η απόσταση μεταξύ τους μειωνόταν συνέχεια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η έρευνα αυτή αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για τη σημερινή COVID-19 εποχή, αφού δείχνει αδιάψευστα πως τα μέτρα δεν έιναι διόλου έυκολο να σπάσουν όταν μπαίνει στη μέση το αλκοόλ.

Πηγές

https://www.pnas.org/content/118/20/e2101937118

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα