Πες τέλος στην ενοχλητική φαγούρα από τα τσιμπήματα των κουνουπιών!

Μπορεί το καλοκαίρι να έφυγε όμως τα κουνούπια αποτελούν έναν από τους πιο ενοχλητικούς εχθρούς μας ακόμα και τώρα το φθινόπωρο. Έτσι σήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε μερικούς τρόπους αντιμετώπισης που κυριολεκτικά θα σας λύσουν τα χέρια.

Τα προϊόντα αυτά είναι σπιτικά και δεν περιέχουν χημικά. Σίγουρα μια καλή μέθοδος πρόληψης είναι η ειδικές κρέμες και σπρέι, ωστόσο σήμερα θα δούμε πως να ξεφορτωθούμε γρήγορα και ανώδυνα τη φαγούρα και τα σημάδια.

Ο λόγος που μας τσιμπάνε τα κουνούπια δεν είναι άλλος από το να παράξουν τα αυγά τους. Το αίμα μας έχει κάποιες ειδικές ουσίες που βοηθάει και θρέφει τα θηλυκά κουνούπια να γεννήσουν. Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει τα κουνούπια να αφήσουν μια μικρή ποσότητα σάλιου στο δέρμα μας, το οποίο προκαλεί φλεγμονή στον οργανισμό μας και επειδή το ανοσοποιητικό μας αντιδράει μας προκαλεί φαγούρα και σημάδια.

Πάμε όμως να δούμε μερικά σπιτικά γιατροσόφια που θα μας καταπραΰνουν τα ανεπιθύμητα συμπτώματα;

Πάγος

Ο πάγος έχει την τάση να μειώνει τη φλεγμονή λόγω της αγγειοδιαστολή που προκαλεί στο αίμα. Έτσι η τοποθέτηση πάγου μετά από ένα τσίμπημα κουνουπιού θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του κνησμού, καθώς και του σημαδιού που δημιουργήθηκε.

Οινόπνευμα – αντισηπτικό

Το οινόπνευμα και το αντισηπτικό, μπορούν να καθαρίσουν τη μολυσμένη περιοχή και να μειώσουν άμεσα τη φαγούρα που δημιουργείται.

Αντιισταμινικά

Τα αντιισταμινικά βρίσκονται σε μορφή χαπιού και αλοιφής και αποτελούν μια εξαιρετικά άμεση επιλογή για τη απαλλαγή των συμπτωμάτων.

Θερμότητα

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 στο επιστημονικό περιοδικό Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, βρέθηκε πως η εστιασμένη θερμότητ μπορεί να βοηθήσει στα ενοχλητικά συμπτώματα κατά των κουνουπιών μέσα σε 10 λεπτά από την εφαρμογή της.

Αλόη βέρα

Τα τελευταία χρόνια γνωρίζουμε πως η χρήση της αλόης μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε διάφορα δερματικά προβλήματα από εγκαύματα μέχρι και ψωρίαση. Λόγω της αντιφλεγμονώδη δράσης της, η αλόη μπορεί και καταπραΰνει το σημείο του τσιμπήματος άμεσα χωρίς να μας ταλαιπωρήσει.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Μήπως είσαι κι εσύ… μαγνήτης για τα κουνούπια;

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα