Σκορδάτες γαρίδες με καπνιστή πάπρικα!

Υλικά

  • 12 μεγάλες γαρίδες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι νιφάδες τσίλι
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 4 κουταλιές της σούπας ή 60 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε κύβους
  • 4 κλωνάρια μαϊντανού
  • 1 Στυμμένο λεμόνι
  • Φρυγανιές
  • Αλάτι

Παρασκευή

Βήμα 1 Χαράξτε τις γαρίδες και ξεπλύνετε καλά.

Βήμα 2 Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3 Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια δυνατή φωτιά, προσθέστε ελαιόλαδο. Μόλις το ελαιόλαδο λαμπυρίζει και ζεσταίνει, προσθέστε τις γαρίδες. Μαγειρέψτε για περίπου 45 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες αλλά να είναι ακόμα ημιδιαφανείς στο εσωτερικό τους. Μην τις μαγειρέψετε πολύ. Αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος.

Βήμα 4 Στο ίδιο τηγάνι και πάλι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε μια κουταλιά ελαιόλαδο, το σκόρδο το τσίλι και τη καπνιστή πάπρικα. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια, προσθέστε το λευκό κρασί. Μειώστε τη φωτιά κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι.

Βήμα 5 Επιστρέψτε τις γαρίδες στη σάλτσα. Προσθέστε λίγο αλάτι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε καλά σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Ρίχνετε τους κύβους βουτύρου και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν όλα και η σάλτσα να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 6 Ρίξτε τη σάλτσα στις γαρίδες και γαρνίρετε με μαϊντανό. Απολαύστε με ένα ποτό της επιλογής σας. Προτείνω ένα παγωμένο ξηρό λευκό κρασί όπως Sauvignon blanc, Pinot gris, Riesling ή Chardonnay.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ

Λιγκουίνι με γαρίδες, τσίλι, σκόρδο και σπανάκι

Κρεμώδες ριζότο με γαρίδες: Ένα πιάτο που τρελαίνει τις αισθήσεις σου

Σχετικά άρθρα