Croque Monsieur (Κροκ Μεσιέ) Το απόλυτο Γαλλικό brunch!

Υλικά

  • 4 μεγάλες φέτες λευκό ψωμί σάντουιτς
  • 6 λεπτές φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 200 γρ. τυρί Raclette, Comté ή Gruyere

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο (τριμμένο)

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220 ° C

Βήμα 2 Σε ένα μικρό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 60 δευτερόλεπτα σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα (λίγο τη φορά), το οποίο προηγουμένως το έχουμε ζεστάνει στα μικροκύμματα. Μόλις πήξει, συνεχίστε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμη για να ψηθεί το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Βήμα 3 Κόψτε το ψωμί σε χοντρές φέτες και τοποθετήστε το στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 4 Μόλις πάρουν χρώμα βγάλτε τα και τοποθετήστε λίγη μουστάρδα, τη μπεσαμέλ που φτιάξαμε, το ζαμπόν και το τυρί. Μόλις ολοκληρώσετε με το γέμισμα, τοποθετήστε τα ξανά στον φούρνο για 10 λεπτά στους 220 ° C. Καλό θα ήταν κάτω από το ταψί να έχετε στρώσει ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αυγά Μπένεντικτ: Φτιάξε το απόλυτο brunch στο σπίτι σου

Αλμυρά pancakes με κολοκύθι: Το απόλυτο εναλλακτικό brunch

Σχετικά άρθρα