Κοτόπουλο με σάλτσα κρεμμυδιού σπανάκι και πιλάφι!

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου (κάθε στήθος και 1 μερίδα φαγητό)
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 φλιτζάνια φύλλα baby σπανάκι
  • Αλατοπίπερο
  • Λίγο πιπέρι καγιέν

Για τη σάλτσα

  • 1½ φλιτζάνια ή 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. κρεμμύδι (περίπου ενάμιση)
  • Αλατοπίπερο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 4 κουταλιές βούτυρο

Συνοδευτικό

  • Ρύζι πιλάφι

Παρασκευή

Βήμα 1 Ρίξτε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το φύλλο δάφνης, τους κόκκους πιπεριού και το αλάτι. Ενεργοποιήστε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου καλά βουτηγμένα στο γάλα, καλύψτε με ένα καπάκι και σβήστε τη φωτιά. Αφήστε στην άκρη. Θα συνεχίσουν να βράζουν με την υπολειπόμενη θερμότητα.

Βήμα 2 Για τη σάλτσα, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα προσθέστε 3 κουταλιές βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το να μαγειρευτεί απαλά μέχρι να μαλακώσει πολύ. Μην το ροδίσετε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ μπαστούνι χτυπάμε μέχρι να γίνει πολύ λείο. Εάν δεν έχετε μπλέντερ μπαστούνι μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα στο κανονικό μπλέντερ και να το χτυπήσετε εκεί. Για να είστε βέβαιοι πως δεν θα υπάρχει κάποιος κόμπος, περάστε από ένα λεπτό κόσκινο.

Βήμα 3 Σε ένα τηγάνι, προσθέστε λίγο βούτυρο (1 κουταλιά της σούπας) και μαγειρεύουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί, λίγα δευτερόλεπτα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά. Τοποθετήστε το σπανάκι σε ζεστά πιάτα σερβιρίσματος ως “κρεβάτι” για το κοτόπουλο σας.

Βήμα 4 Αφαιρέστε το στήθος κοτόπουλου, τοποθετήστε το πάνω από το σπανάκι και αλείψτε με τη σάλτσα κρεμμυδιού. Πασπαλίστε λίγο πιπέρι καγιέν. Σερβίρετε με ζεστό ρύζι πιλάφι.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ

Σχετικά άρθρα