Γαριδομακαρονάδα με ντοματίνια και τσίλι σως

Υλικά

  • 400 γρ. μακαρόνια μπουκατίνι
  • 400 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
  • 2 κουταλιές πάστα ντομάτας
  • 2 κουταλιές ρίγανη
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 Χούφτα μαϊντανό

Για τη σάλτσα

  • 800 γρ. ντοματίνια (4 μικρές συσκευασίες)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 ήπιες καυτερές πιπεριές
  • ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Παρασκευή 

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 ° C.

Βήμα 2 Σε μια λεκάνη ανάμειξης, τοποθετήστε τα ντοματίνια, τις σκελίδες σκόρδο, το κρεμμύδι, τις καυτερές πιπεριές και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα τα λαχανικά και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά για 20-25 λεπτά. Μόλις ψηθεί, τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη για αργότερα.

Βήμα 3 Τοποθετήστε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μικρό μπολ με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε με νιφάδες τσίλι και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί κάθε πλευρά. Αφήνω στην άκρη.

Βήμα 4 Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για τα ζυμαρικά σας, αφήστε το νερό να βράσει και κατόπιν αλατίστε. Μόλις βράσει προσθέστε τα ζυμαρικά μπουκατίνι και μαγειρέψτε al dente.

Βήμα 5 Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και αφήστε το να πάρει μια σιγανή θερμοκρασία. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά, πασπαλίστε με λίγη ρίγανη. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος. Προσθέτουμε στο τηγάνι ψιλοκομμένο σκόρδο, και σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε τη ψημένη σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, επιστρέφουμε τις γαρίδες και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ

Γαριδομακαρονάδα light με μακαρόνια ολικής αλέσεως

Λιγκουίνι με γαρίδες, τσίλι, σκόρδο και σπανάκι

Σκορδάτες γαρίδες με καπνιστή πάπρικα!

Σχετικά άρθρα