Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα alla Ιταλία!

Υλικά

  • ⅓ φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 2 μεγάλες φέτες μαύρο ψωμί
  • 1 κιλό ή 450 γρ. μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά
  • 1 κγ. αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι (γενναιόδωρη ποσότητα)
  • 58 γρ. πανσέτα
  • 120 γρ. μανιτάρια κουμπιά (περίπου 4 μεγάλα)
  • 1 εσαλότ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι ή 40 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο (συν επιπλέον για γαρνιτούρα)
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό (κρατήστε λίγο για γαρνίρισμα)
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί (ή χρησιμοποιήστε ζωμό βοείου κρέατος)
  • 6 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα

Παρασκευή

Βήμα 1 Αφαιρέστε την κρούστα από το ψωμί, θρυμματίστε τη ψύχα και προσθέστε την σε ένα μπολ. Εκεί προσθέστε το γάλα και αφήστε τη να μουλιάσει.

Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανάμειξης, προσθέστε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι και το μουσκεμένο ψωμί. Προσθέστε την πολύ ψιλοκομμένη πανσέτα, τα κομμένα μανιτάρια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την αποξηραμένη ρίγανη, το τριμμένο τυρί πεκορίνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα ολόκληρο αυγό. Ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας τα χέρια σας.

Βήμα 3 Προσθέστε ελαιόλαδο στα χέρια σας, πάρτε ένα μέρος από το μείγμα και πλάστε μπαλάκια χρησιμοποιώντας την παλάμη και των δύο χεριών σας. Στόχος 58 γραμμάρια το καθένα. Χρησιμοποιήστε μια ζυγαριά για συνέπεια, θα πρέπει να φτάσετε κοντά στα 14 κεφτεδάκια.

Βήμα 4 Προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιολάδου σε ένα τηγάνι (το αντικολλητικό λειτουργεί καλύτερα) σε μέτρια φωτιά, αρκετό για να καλύψει τον πάτο και λίγο περισσότερο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε τα μισά κεφτεδάκια και ροδίζουμε ομοιόμορφα για περίπου 4 με 5 λεπτά. Μόλις ροδίσουν, τα αφήνουμε στην άκρη για να ξεκουραστούν σε ένα ζεστό πιάτο. Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα.

Βήμα 5 Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κόκκινο κρασί ή τον ζωμό από βοδινό κρέας και στη συνέχεια προσθέτουμε 3 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα. Επιστρέψτε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και ξαναζεστάνετε για 20 – 30 δευτερόλεπτα και σερβίρετε αμέσως. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί πεκορίνο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κεφτεδάκια μαγειρευτά με μανέστρα και δυόσμο

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με φέτα

Σχετικά άρθρα