Η Samsung εφαρμόζει region lock για τις κάρτες SIM των συσκευών της. Τι απαντά η εταιρεία

Το Samsung Galaxy Note 3 ξεκίνησε να πωλείται στη χώρα μας από εχτές, αλλά πιθανότατα αρκετοί έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να το βρείτε σε καλύτερη τιμή από κάποια άλλη χώρα ή περιμένετε να σας το φέρει δώρο η θεία από το Σικάγο. Όμως, τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση που αφορά τις εκδόσεις της συσκευής.

Για την ακρίβεια, αναφέρθηκε ότι υπάρχει region lock που δεν επιτρέπει τη χρήση αμερικανικής SIM στην Ευρωπαϊκή έκδοση (και το αντίστροφο), παρά το γεγονός ότι το Galaxy Note 3 πωλείται ξεκλείδωτο. Αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα αυτούς που ταξιδεύουν από τη μία ήπειρο στην άλλη, καθώς δεν θα μπορούν να τοποθετήσουν μια τοπική κάρτα SIM στη συσκευή τους, με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση μόνο σε δίκτυα WiFi.

Η Samsung έδωσε διευκρινήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα με δήλωση στην ιστοσελίδα All About Samsung:

“Μερικές από τις συσκευές της Samsugn κυκλοφορούν πλέον με region lock για την κάρτα SIM. Αυτό σημαίνει ότι αν αγοραστούν στην Ευρώπη, θα λειτουργούν με οποιαδήποτε κάρτα SIM της Ευρωπαϊκής Ένωσης από οποιονδήποτε πάροχο με τις ανάλογες χρεώσεις roaming για όλο τον κόσμο. Εάν αγοραστούν από την Ευρώπη και δεν ενεργοποιηθούν, τότε είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν με κάρτα SIM διαφορετικής περιοχής (π.χ. ΗΠΑ) με το ξεκλείδωμα να γίνεται από τους τοπικούς συνεργάτες της Samsung”

Επομένως, μπορούμε να αγοράσουμε ένα Galaxy Note 3 από τις ΗΠΑ (σ.σ. το ίδιο ισχύει και για τα Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, Galaxy S III και Galaxy Note 2 αρκεί η παραγωγή τους να έχει γίνει μετά τον Ιούλιο 2013) και να το ενεργοποιήσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ώστε να λειτουργεί κανονικά. Όμως, εάν θέλουμε να ταξιδέψουμε και πάλι στις ΗΠΑ δε θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια τοπική κάρτα SIM.

Προσωπικά δε βρίσκω λόγο να υπάρχει όλο αυτό το μπέρδεμα. Εσείς τι λέτε;

Σχετικά άρθρα