Απολαυστικά churros με σοκολάτα!

Υλικά για τα churros

  • 150 ml νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • Μαγειρικό λάδι

Για τη σοκολάτα

  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 12ο ml γάλα
  • 4 γρ. κρον φλάουρ
  • 10 ml νερό

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας και να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2 Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο μείγμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Βήμα 3 Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα άλλο μπολ και αφήστε να παγώσει για 10 λεπτά.

Βήμα 4 Αφού η ζύμη μας έχει παγώσει προσθέστε 1 αυγό τη φορά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 5 Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα κορνέ και ρίξτε τη ποσότητα που επιθυμείτε πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Το αντικολλητικό χαρτί θα μπει μαζί στο τηγάνι και θα αφαιρεθεί άμεσα. Ουσιαστικά χρησιμεύει σαν πιατάκι για τα churros.

Βήμα 6 Σε ένα τηγάνι ρίξτε το λάδι και αφήστε το να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο τοποθετήστε τα churros με το αντικολλητικό χαρτί όπως είπαμε και μετά από λίγο που θα ξεκολλήσει από μόνο του αφαιρέστε το.

Βήμα 7 Μόλις τα churros πάρουν χρώμα βγάλτε τα και τοποθετήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 8 Για τη σοκολάτα προσθέστε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τη μαύρη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν.

Βήμα 9 Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατέψτε το κορν φλάουρ με το νερό και ρίξτε το στο μείγμα με τη σοκολάτα.

Βήμα 10 Μόλις η σοκολάτα είναι έτοιμη σερβίρετε σε ένα σκεύος της επιλογής σας και απολαμβάνετε τα churros με τη ζεστή σοκολάτα σας!

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κέικ πρωτεΐνης με σοκολάτα και αμύγδαλα

Υγιεινά τρουφάκια σοκολάτας με επικάλυψη τριμμένης καρύδα

Brownies πρωτεΐνης με παντζάρι και σοκολάτα

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα