Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο, μυρωδικά και πουρέ πατάτας με λιγότερες από 400 θερμίδες

Ήρθε το Σαββατοκύριακο και αν δεν έχετε σκοπό να βγείτε για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να μοιραστείτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας, μαγειρεύοντας. Από τις πιο ωραίες στιγμές, γύρω από το οικογενειακό τραπέζι με φρεσκομαγειρεμένο και σπιτικό φαγητό.

Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας μία πεντανόστιμη συνταγή με κοτόπουλο και πουρέ πατάτας, που θα μαγειρέψουμε με σκόρδο και μυρωδικά. Η συνταγή είναι πανεύκολη και δεν θα σας κλέψει πολύ από το χρόνο σας. Επιπλέον είναι αρκετά διατροφική, φυσικά αφού θα χρησιμοποιήσετε αγνά υλικά και έχει λιγότερες από 400 θερμίδες ανά μερίδα.

Εξτρα Τιπ: Αφήστε τα παιδιά να μαγειρέψουν μαζί σας, θα το χαρούν περισσότερο και εσείς θα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • ½ κουταλάκι φασκόμηλο
  • 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1 λεμόνι
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Πουρές πατάτας

Παρασκευή

Βήμα 1 Για αρχή μπορείτε να μαζέψετε τα βότανα σας, να τα ξεχωρίσετε από τα κοτσάνια και να τα ψιλοκόψετε. Πάρτε το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και ψιλοκόψτε τα όλα μαζί. Το ίδιο και για τον μαϊντανό αλλά κρατήστε τον ξεχωριστά μόνο του. 

Βήμα 2 Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο, Μόλις το λάδι αρχίσει να καίει, τοποθετήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει. Μόλις το κρέας μας έχει αρχίσει και παίρνει χρώμα, αφαιρέστε το λίπος που έχει βγει στο τηγάνι και συνεχίστε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά αυτή τη φορά.

Βήμα 4 Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, το βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού και το κοτόπουλο μας να ρουφήξει όλους τους χυμούς. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά.

Βήμα 5 Το πιάτο αυτό ταιριάζει ιδανικά με έναν ζεστό πουρέ πατάτας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε έτοιμο είτε να τον φτιάξετε μόνοι σας.

Βήμα 6 Σερβίρετε τα κοτόπουλα σε ένα ζεστό πιάτο με τον πουρέ να βρίσκετε από κάτω σαν μαξιλάρι. Στη συνέχεια προσθέστε το μαϊντανό και τη σάλτσα από το τηγάνι. Ρίξτε σάλτσα γύρω από το κοτόπουλο και όχι από πάνω για να διατηρηθεί τραγανό.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κοτόπουλο στο γκριλ με σκόρδο γιαούρτι και άνηθο

Σχετικά άρθρα