Κάταγμα πέους

Ξαφνικά όπως αυνανιζόμουν έκανε έκανε κρακ η περιοχή των γεννητικών οργάνων. Μήπως έχω κάταγμα πέους;

Ξαφνικά όταν αυνανιζόμουν έκανε έκανε κρακ η περιοχή των γεννητικών οργάνων και αμέσως είχα απώλεια στύσης και λίγο πόνο. Δεν έχει πρηστεί ούτε έχει αιμάτωμα. Σήμερα το πρωί είναι εντάξει χωρίς πόνο και στύση έχω κανονικά, και κατουράω κανονικά. Η ερώτηση μου είναι, έχω κάταγμα πέους ή κάτι άλλο; Πρέπει να πάω σε γιατρό;

Στο ερώτημα σας απάντησε ο Ιωάννης Ζούμπος, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

Αγαπητέ αναγνώστη,

Είναι απίθανο να έχει συμβεί κάταγμα του πέους με τον τρόπο που περιγράφετε. Το πιθανότερο είναι μια ελαφρά μυϊκή κάκωση λόγω του αυνανισμού, που υποχωρεί μόνη της μέσα σε λίγες μέρες. Η επίσκεψη σε ειδικό Ουρολόγο-Ανδρολόγο δεν είναι επιβεβλημένη υπό τις παρούσες συνθήκες. Το κάταγμα του πέους είναι μια βαρύτατη κατάσταση που προκαλείται από απότομο, βίαιο λύγισμα του πέους ενώ αυτό βρίσκεται σε στύση, συνηθέστατα στα πλαίσια έντονης σεξουαλικής δραστηριότητας με τη σύντροφο σε θέση “ιππαστί”. Το πέος που έχει υποστεί ρήξη (κάταγμα) είναι οιδηματώδες και μελανό, σαν μελιτζάνα, ενώ η άμεση χειρουργική αποκατάσταση της ρήξης θεωρείται ο μόνος τρόπος για τη διάσωση της στυτικής δυσλειτουργίας. Η ύπαρξη αιμορραγίας από την ουρήθρα (ουρηθρορραγία) θέτει και την υπόνοια θλάσης ή και ρήξης της ουρήθρας, γεγονός που εξαιρετικά σπάνια μπορεί να συνοδέψει το κάταγμα του πέους.

Dr. Ιωάννης Α. Ζούμπος, FEBU
Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Ιατρείο:

Ιωνίας 68 & Μ. Μπότσαρη 123
Τ.Κ. 54453
Κ. Τούμπα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310915999
Κιν: 6944636300
Fax: 2310915009
Email: ioanniszoumpos@yahoo.gr
www.urology.gr

 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Τι είναι αυτό που κάνει ένα πέος υγιές; Οι 9 παράγοντες που ένας άνδρας οφείλει να προσέχει

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X