Μυρωδιά από Ασία: Κοτόπουλο με τηγανητά noodles και λαχανικά στο γουόκ!

Υλικά

  • 250 γρ. μπούτια κοτόπουλου
  • 350 γρ. noodles αυγού
  • ½ Κόκκινη πιπεριά
  • 4 μπρόκολα
  • 1 καστανό κρεμμύδι
  • 100 γρ. φύτρα φασολιού
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • Άσπρο πιπέρι

Για τη Μαρινάδα

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Άσπρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 κουταλιά σάλτσα στρειδιών (Oyster sauce)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας έντονη σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό

Παρασκευή

Βήμα 1 Κόψτε τα μπούτια κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες και προσθέστε τα σε ένα μπολ. Εκεί προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το μέλι και το λευκό πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το νερό για τα noodle σας. Βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες, στη συνέχεια στραγγίξτε και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν, στραγγίξτε ξανά και στεγνώστε τα με καθαρές πετσέτες κουζίνας.

Βήμα 3 Κόψτε τα λαχανικά σε λωρίδες, τη κόκκινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καστανό κρεμμύδι και το μπρόκολο και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο. Εκεί προσθέστε και τις φύτρες φασολιού οι οποίες δεν χρειάζονται κόψιμο.

Βήμα 4 Ψιλοκόψτε καλά το σκόρδο και ρίξτε το σε ένα μικρό μπολ. Στο ίδιο μπολ, προσθέστε και ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 5 Χρησιμοποιώντας το γουόκ ή το τηγάνι σας, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τοποθετήστε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου και αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα αφαιρείται από το γουόκ.

Βήμα 6 Σε καθαρό γουόκ ή τηγάνι προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο σε δυνατή φωτιά και  μόλις ζεσταθεί προσθέστε τα noodles και τηγανίστε ελαφρά. Μόλις είναι έτοιμα αφαιρείται από το γουόκ.

Βήμα 7 Για τα λαχανικά, ξεκινήστε με την κόκκινη πιπεριά, μαγειρέψτε για 15-30 δευτερόλεπτα μεταξύ κάθε λαχανικού και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα. Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τις φύτρες φασολιών και τα noodles. Ανακατέψτε καλά και τηγανίστε σε δυνατή φωτιά, για λίγα δευτερόλεπτα. Αυξήστε τη φωτιά, προσθέστε τη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Μοσχαράκι με noodles

Σχετικά άρθρα