πίτα με αρνίσιο κιμά και λαχανικά

Η πίτα του βοσκού ή αλλιώς πίτα με αρνίσιο κιμά και λαχανικά!

Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσιο κιμά (αλεσμένο)
  • 1 καρότο
  • 1 καστανό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα πορτσίνι
  • 1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire
  • 2 κουταλιές πάστα ντομάτας
  • ½ κουταλάκι ξερό δεντρολίβανο
  • ½ κουταλάκι ξερό θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή βοείου κρέατος
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας για όλες τις χρήσεις (απλό αλεύρι)
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για μαγείρεμα
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια

Υλικά για την επικάλυψη πατάτας

  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 2 κουταλιές ή 60 γραμμάρια βούτυρο
  • ¼ φλιτζάνι γάλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • μερικά σχοινόπρασα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο κόκκινο κρασί και αφήστε τα να τραβήξουν όσα υγρά μπορούν.

Βήμα 2 Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τις ολόκληρες σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να βράσουν. Όταν μαλακώσουν αρκετά στραγγίξετε τις και αφήστε τις στην άκρη.

Βήμα 3 Στη συνέχεια τρίψτε τα καρότα, ψιλοκόψτε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4 Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τον αρνίσιο κιμά. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά (καρότο, μανιτάρια και κρεμμύδι) που έχουμε κοψεί πιο πριν. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τα μυρωδικά μας.

Βήμα 5 Σταγγίξτε τα μανιτάρια από το κρασί ψιλοκόψτε τα και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα, στη συνέχεια προσθέστε και το κρασί. Μόλις το κρασί εξατμιστεί, συνεχίστε με το ζωμό.

Βήμα 6 Ήρθε η ώρα να βάλετε τη σάλτσα Worcestershire και το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. 

Βήμα 7 Ανοίξτε μια τρύπα στο μείγμα και προσθέστε το βούτυρο και λίγο αλεύρι και ανακατέψτε. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά

Βήμα 8 Προσθέστε τον αρακά και μαγειρέψτε άλλα 10 λεπτά και βγάλτε το φαγητό από τη φωτιά.

Βήμα 9 Για τον πουρέ πατάτας, χρησιμοποιήστε έναν πολτοποιητή πατάτας και μόλις γίνει πουρές προσθέστε το γάλα χτυπημένο με κρόκους αυγού, βούτυρο, μοσχοκάρυδο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 10 Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα ταψί και από επάνω του απλώστε τον πουρέ πατάτας. Στη συνέχεια προσθέστε τη παρμεζάνα και τοποθετήστε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά στους 180 ° C .

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κοτόπιτα με κόκκινο κρασί | Coq au Vin Pie

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X