κέικ γιαούρτι

Εύκολο και αφράτο κέικ γιαουρτιού μόνο σε 10 λεπτά!

Υλικά

  • 1 μικρό κασεδάκι ελληνικό γιαούρτι ή αλλιώς 160γρ. (Πλύνετε το δοχείο και χρησιμοποιήστε το για τις παρακάτω μετρήσεις.)
  • 3 ολόκληρα αυγά
  • 2 κεσεδάκια από το γιαούρτι λευκή ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κεσεδάκι φυτικό λάδι
  • 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα από πάνω
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1 λεμόνι (μόνο ξύσμα)
  • 1 πρέζα αλάτι

Παρασκευή

Βήμα 1 Προσθέστε το περιεχόμενο ενός κεσέ γιαουρτιού σε ένα μπολ ανάμειξης.

Βήμα 2 Προσθέστε τρία ολόκληρα αυγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.

Βήμα 3 Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, μια πρέζα αλάτι, το φυτικό λάδι και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 4 Σε μια φόρμα κέικ της επιλογής σας, ορθογώνια ή στρογγυλή, αλείψτε με λάδι και πασπαλίστε με αλεύρι.

Βήμα 5 Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20-45 λεπτά. Το κέικ θα φουσκώσει και θα ραγίσει από πάνω, αυτό είναι φυσιολογικό. Τρυπήστε το κέικ στο κέντρο χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι σουβλάκι για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί.

Βήμα 6 Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο και σερβίρετε ζεστό για μεγαλύτερη απόλαυση.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Απολαυστικά churros με σοκολάτα!

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X