Καλαμάκια κοτόπουλο στο γκριλ με σόγια πως και σκόρδο!

Υλικά

  • 6 μπούτια κοτόπουλου
  • ¼ φλιτζάνι ή 60 ml σάλτσα σόγιας
  • ¼ φλιτζάνι ή mirin (κρασί από ρύζι) ή αλλιώς κανονικό κρασί
  • ¼ φλιτζάνι ή 60 ml σάκε
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 6 μεγάλα πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια

Παρασκευή

Βήμα 1 Εάν χρησιμοποιείτε σουβλάκια από μπαμπού, είναι καλό να τα μουλιάζετε μερικές ώρες σε νερό πριν από τη χρήση ή τουλάχιστον 20 λεπτά για να αποφύγετε το κάψιμο.

Βήμα 2 Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το σάκε και αφήστε το να βράσει για να φύγει το πολύ αλκοόλ. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το mirin. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σιγοβράστε για 10 λεπτά, ή μέχρι να πήξει. Κρατήστε τη μισή σάλτσα στην άκρη για το σερβίρισμα.

Βήμα 3 Κόψτε τα μπούτια κοτόπουλου σε περίπου σε κυβάκια προκειμένου α χωρέσουν στα σουβλάκια. Κόψτε το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι στο ίδιο μέγεθος με το κοτόπουλο και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4 Περάστε εναλλάξ το κοτόπουλο και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι στα σουβλάκια από μπαμπού. Αλείψτε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5 Τοποθετήστε ένα ταψί γκριλ σε δυνατή φωτιά. (Ή χρησιμοποιήστε μπάρμπεκιου με κάρβουνα) Τοποθετήστε τα λαδωμένα σουβλάκια κοτόπουλου, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ψήστε περιστρέφοντας κάθε λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν όμορφα και από τις δύο πλευρές. Μόλις ροδίσει και ψηθεί το κοτόπουλο, βουρτσίστε τη σάλτσα με τη σόγια που έχουμε ετοιμάσει, συνεχίστε να γυρίζετε το κοτόπουλο καθώς βουρτσίζετε περισσότερη σάλτσα. Συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Προσοχή γιατί μόλις καραμελώσει μπορεί να καεί πολύ γρήγορα.

Βήμα 6 Σερβίρετε με ρύζι και πράσινα λαχανικά όπως πχ πράσινα φασόλια.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Μυρωδιά από Ασία: Κοτόπουλο με τηγανητά noodles και λαχανικά στο γουόκ!

Σχετικά άρθρα