Μεσογειακές πέννες με κολοκύθι, ντοματίνια και ελιές!

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια ή 500 γραμμάρια ώριμα ντοματίνια
  • 240 γραμμάρια πένες
  • 2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • ½ φλιτζάνι μαύρες ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσι
  • 80 γρ. τυρί πεκορίνο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ή 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού

Παρασκευή

Βήμα 1 Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα κολοκύθια και τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι μα ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Βράζουμε ανάλογα τη συσκευασία.

Βήμα 3 Κόβουμε όλα τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε και αυτά το τηγάνι για περίπου 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Όταν τα υλικά μας τσιγαριστούν ομοιόμορφα, προσθέτουμε δύο κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά μας, καθώς και τριμμένο τυρί πεκορίνο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί σωστά το μείγμα.

Βήμα 4 Σουρώνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη τελευταία μας πινελιά που δεν είναι άλλη από τα φρέσκα φύλλα του βασιλικού.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ζυμαρικά με φρέσκια πέστο βασιλικού!

 

Σχετικά άρθρα