Με το αγόρι μου προσπαθήσαμε αρκετές φορές να ολοκληρώσουμε, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Φοβάμαι να του πω να προσπαθήσουμε ξανά, μήπως δεν τα καταφέρουμε ξανά. Τι μπορώ να κάνω;

Είμαι αρκετά απογοητευμένη. Προσπαθήσαμε μαζί με το αγόρι μου μετά από αρκετό καιρό σχέσης να κάνουμε σεξ… Κάτι που τελικά δεν καταφέραμε, προσπάθησε 4-5 φορές να μπει αλλά δεν τα κατάφερε και δεν ξέρω τι έκανα λάθος. Φοβάμαι να του πω να ξανά έρθει σπίτι μήπως και πάλι δεν τα καταφέρουμε. Τι φταίει; Τι μπορώ να κάνω;

Στο ερώτημα σας απάντησε η Ζωή Ζέρβα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Life and Relationship Coach και η Ομάδα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Αγαπητή φίλη,  

Το σεξ, είναι μια διαδικασία που υπόκειται σε κανόνες μάθησης. Εάν ο ένας από τους δύο συντρόφους δεν έχει εμπειρία για να εκπαιδεύσει τον άλλο, τότε, καλούνται οι δύο σύντροφοι να “ανακαλύψουν” μαζί το ερωτικό παιχνίδι. Είναι όμως λογικό να αναπτύσσεται έτσι ένα άγχος επίδοσης. Η διαδικασία, θυμίζει εξετάσεις στο σχολείο με την έννοια του πέτυχα ή απέτυχα. 

Πολλές φορές, το κενό της εκπαίδευσης, έρχονται να καλύψουν οι ερωτικές ταινίες οι οποίες αυξάνουν το άγχος θέτοντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες και πρότυπα.

Δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε και να σας πιάνει πανικός, ούτε να κατηγορείτε τον εαυτό σας. 

Το σεξ, είναι κάτι που μοιράζονται δύο και είστε μαζί με το σύντροφο σας στη σχέση και σε αυτό.

Αναφέρετε ότι μετά από καιρό σχέσης, προσπαθήσατε να κάνετε σεξ πρώτη φορά τώρα, είναι πολύ όμορφο και πολύ σημαντικό που δεν πιεστήκατε πριν νιώσετε και οι δύο σίγουροι και έτοιμοι, όμως, υπάρχει περίπτωση αυτή η αναμονή να δημιούργησε μεγαλύτερο άγχος στο να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες σας, ώστε να είναι όσο όμορφο ή ιδανικό το είχατε φανταστεί.

Πολύ σημαντικό επίσης, είναι το να είστε εξοικειωμένοι με τη σωματική επαφή και την εγγύτητα, τόσο με το σώμα το δικό σας, όσο και με του συντρόφου, αλλά και με τα προκαταρτικά παιχνίδια τα οποία εκτός από απόλαυση φέρουν και οικειότητα επαφής. Επίσης, βοηθάνε να ανακαλύψουμε μαζί με το σύντροφο μας τι μας αρέσει και να συντονιστούμε δημιουργώντας το δικό μας ρυθμό. Αν και το ζητούμενο δεν είναι ποιος φταίει αλλά που κολλάει η διαδικασία. 

Τα στοιχεία που δίνετε, είναι ελλιπή. 

Για παράδειγμα: αν υπήρχε στύση, αν η στύση διατηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας, αν υπήρχε άγχος, φόβος ή πόνος που σας έκανε να τραβηχτείτε. 

Ο συνηθισμένος λόγος από τη μεριά της γυναίκας που κάνει αδύνατη τη διείσδυση είναι ο κολεόσπασμος και οι ανατομικές ανωμαλίες οι οποίες είναι εξαιρετικά σπάνιες.  

Θα σας πρότεινα να εξοικειωθείτε με τα σώματα σας και την επαφή, δίνοντας έμφαση στα προκαταρτικά παιχνίδια και να συζητήσετε με το σύντροφο σας τις ανησυχίες και τις σκέψεις σας. 

Το να αποφεύγετε να τον καλέσετε σπίτι αποφεύγοντας να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επαφή, δεν είναι βοηθητικό και σας επιβαρύνει συναισθηματικά δημιουργώντας σας περισσότερο άγχος.  Αναρωτιέμαι αν έχετε συνδέσει στο μυαλό σας το χώρο σας με την αποτυχία της σεξουαλικής επαφής. Μην προδικάζετε το αποτέλεσμα. Είναι μια ωραία ευκαιρία να μοιραστείτε το χώρο με το σύντροφο σας δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις οι οποίες θα συνδέονται και με το σπίτι σας. Ένα σπίτι άλλωστε, δεν είναι μόνο η κρεβατοκάμαρα. 

Εξοικειωθείτε με τα σώματα σας και την επαφή και θέστε ένα χρονικό όριο από κοινού, μέσα στο οποίο θα αισθάνεστε και οι δύο άνετα. Αν το πρόβλημα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτό το χρονικό όριο, θα ήταν βοηθητικό να δείτε έναν ειδικό. 

 

Φιλικά 

Ζωή Ζέρβα 

Σύμβουλος ψυχικής υγείας 

Life and Relationship Coach    

και η ομάδα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Μιχαλακοπούλου 58,                                                                                                                                                

Τ.Κ. 115 28, Αθήνα                                                                                                                                          

Τηλέφωνο 2107233102, 2107294065,                                                                                                        

Ιστότοπος http://www.sexmedic.gr/

https://www.facebook.com/ellsinstitouto/

https://www.youtube.com/channel/UCU51UY1CT3QL0o1IH5C4aaA

https://www.instagram.com/ellsinstitute/

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ξαφνικά ο σύντροφος μου ολοκληρώνει πολύ γρήγορα στο σεξ. Ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να του εκφράσω τον προβληματισμό μου;

Σχετικά άρθρα