Σοκολατένιες κρέπες με γέμιση καρύδας!

Για τις κρέπες

  • 1 φλιτζάνι ή 140 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • 1 πρέζα ψιλό αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 40 γρ. ή 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας ή 30 γρ κακάο σε σκόνη

Για τη γέμιση καρύδας

  • 1 ½ φλιτζάνι βαριά κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια αποξηραμένη καρύδα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για τη σάλτσα σοκολάτας

120 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα

¼ φλιτζάνι βαριά κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα ξηρά υλικά της κρέπας και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2 Προσθέτουμε τα αυγά στο κέντρο και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο γάλα αλλά όχι όλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.

Βήμα 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο και μόλις είναι έτοιμο ρίξτε το στη ζύμη της κρέπας καθώς ανακατεύετε. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως μία ώρα.

Βήμα 4 Βγάζετε από το ψυγείο και αδειάζετε σε ένα μπολ, κατα προτίμηση με μεζούρα.

Βήμα 5 Ζεσταίνουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίχνουμε αρκετό μείγμα ζύμης για να κάνουμε μια λεπτή στρώση στο ζεστό τηγάνι. Ανακινήστε και περιστρέψτε για να καλυφθεί πλήρως.

Βήμα 6 Μόλις οι άκρες είναι ελαφρώς τραγανές, αναποδογυρίστε με σπάτουλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τα στοιβάζουμε σε μια ζεστή πιατέλα.

Βήμα 7 Για τη γέμιση καρύδας, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει και προσθέτουμε την αποξηραμένη καρύδα. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 8 Για τη σάλτσα σοκολάτας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα. Η σάλτσα σοκολάτας πρέπει να είναι λεία. Συνεχίστε να ανακατεύετε εάν υπάρχουν σβώλοι. Αφήνουμε στην κατσαρόλα σε ζεστό μέρος.

Βήμα 9 Απλώστε τις κρέπες μία κάθε φορά στον πάγκο σας, τοποθετήστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση καρύδας με ένα κουτάλι στη κρέπα. Διπλώστε στα πλαϊνά και στη συνέχεια τυλίξτε σφιχτά. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλες τις υπόλοιπες κρέπες.

Βήμα 10 Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας τις κρέπες.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κρέπες από φαγόπυρο, με τυρί και ζαμπόν. Το απόλυτο gluten free πρωτεϊνικό γεύμα

Σχετικά άρθρα