Vitamin D: Πως μπορούμε να την διατηρήσουμε το Χειμώνα

Είναι ευρέως γνωστό ότι η επαρκής πρόληψη της βιταμίνης D είναι απαρατήρητη και σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό! Τη βιταμίνη αυτή τη λαμβάνουμε κυρίως από τον ήλιο, γι’αυτό και το χειμώνα υπάρχει αρκετή έλλειψη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η οστεοπόρωση, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι συνεχείς λοιμώξεις του ανοσοποιητικού είναι μερικές από της συνέπειες που έχει η έλλειψη της, η βιταμίνη D προστατεύει από την εμφάνιση πολλών χρόνιων νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά και ο σακχαρώδης διαβήτης! Για όλα τα παραπάνω αλλά και για πολλα ακόμη, είναι σημαντικό να εξασφαλίζεται καθημερινά η απαιτούμενη ποσότητα!

Πως θα διατηρήσουμε λοιπόν τη βιταμίνη D ακόμη και το Χειμώνα στον οργανισμό μας;

Παρακάτω σου έχω τη λύση:

Ηλιοθεραπεία

Είναι αρκετά δύσκολη τους χειμερινούς μήνες, αλλά και πολύ αποτελεσματική, 10-15 λεπτά ηλιοθεραπείας είναι χρήσιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό! Αυτό που αρκεί είναι το πρόσωπο και τα χέρια σου εκτεθειμένα στον ήλιο!

Συμπληρώματα

Πλέον εξεζητημένα είναι τα συμπληρώματα βιταμινών!
Προτού όμως ξεκινήσετε την κατανάλωση θα ήταν καλό να έχετε κάνει τις ανάλογες εξετάσεις για να βεβαιωθείτε για την πραγματική ανάγκη που χρειάζεται ο οργανισμό σας για την βιταμίνη D.

Διατροφή

Εκτός από τον ήλιο άλλος ένας φυσικός τρόπος εξασφάλισης της βιταμίνης D είναι τα τρόφιμα! Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, τα ιχθυέλαια, το συκώτι, ο κρόκος αυγού, το γάλα και το τυρί είναι μερικά από τα οποία συστήνεται να εντάσσονται οπωσδήποτε στη διατροφή!

Ελπίζω να σε βοήθησαν τα tips για την εξασφάλιση της βιταμίνης D στον οργανισμό σου!

 

Αλπίδου Ευαγγελία 

Instagram: @evangelie_alp

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Βιταμίνη D: Ποια τα οφέλη της στον κορωνοϊό και ποια η ημερήσια πρόσληψη;

Σχετικά άρθρα