Γεμιστό στήθος κοτόπουλο με τυρί, μανιτάρια και καπνιστό ζαμπόν!

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 8 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 12 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • Μαϊντανός πλατύφυλλος (χούφτα ψιλοκομμένος)

Παρασκευή

Βήμα 1 Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια με τη ρίγανη, μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 2 Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση και ανοίξτε τα σε δύο κομμάτια

Βήμα 3 Τοποθετήστε τα πάνω σε μια μεμβράνη και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν επίπεδα.

Βήμα 4 Αλατοπιπερώστε και προσθέστε μια φέτα καπνιστό ζαμπόν στη μία πλευρά του κοτόπουλου. Από πάνω προσθέστε τα μανιτάρια και στο τέλος τη τριμμένη παρμεζάνα. Διπλώστε το στήθος προκειμένου να κλείσει ομοιόμορφα.

Βήμα 5 Σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε επιπλέον βούτυρο στο τηγάνι, μόλις λιώσει, προσθέτουμε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά, μετά με προσοχή, αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου.

Βήμα 6 Τέλος προσθέτουμε πάνω από το κοτόπουλο τις φέτες μοτσαρέλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.

Βήμα 7 Περιχύνουμε με τους χυμούς του τηγανιού το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Σχετικά άρθρα