CeraVe

Τα Ceramides θα κάνουν την διαφορά στην επιδερμίδα σου. Αποδεδειγμένα! Μάθε εδώ πως!

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα μας και πιο συγκεκριμένα τα κύτταρα της επιδερμίδας μας, χάνουν την ικανότητα τους να συγκρατούν την υγρασία (το νερό που περιέχουν) και έτσι αφυδατώνονται. Αυτό οδηγεί στη σταδιακή μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, καθώς και στη δημιουργία ρυτίδων.

Σημαντικό ρόλο στην αφυδάτωση αυτή παίζουν τόσο οι εξωτερικοί παράγοντες: όπως ο ήλιος, οι ρύποι, το στρες, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και το αλκοόλ, όσο και οι εσωτερικοί παράγοντες: όπως γονίδια, κληρονομικότητα και εμμηνόπαυση.

Το σώμα μας διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα που ενυδατώνει το δέρμα μας. Ωστόσο, αυτό αποδυναμώνεται με την πάροδο του χρόνου, για αυτό πολλοί από εμάς στρεφόμαστε στις ενυδατικές κρέμες. Ένα συστατικό, λοιπόν, που αξίζει να λάβετε υπόψη είναι τα Ceramides. Εσείς τα έχετε ακουστά;

Τι είναι τα Ceramides;

Τα Ceramides, είναι μια κατηγορία λιπαρών οξέων που ονομάζονται λιπίδια (έλαια). Βρίσκονται φυσικά στα κύτταρα του δέρματος και αποτελούν περίπου το 50% αυτού, μαζί με τη χοληστερόλη που αποτελεί το 25% και τα λιπαρά οξέα που αποτελούν το 10-20%. Ενώ τα Ceramides διακρίνονται για το ρόλο τους στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά και στον κόσμο της περιποίησης του δέρματος, καθώς κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στις καρδιές των καταναλωτών.

Το όνομα τους προέρχεται από το λατινικό cera που σημαίνει κερί και το αμίδιο. Έτσι λοιπόν ο ρόλος των Ceramies, είναι να κρατάει τα κύτταρα του επιδερμικού φραγμού ενωμένα, προκειμένου να συγκρατεί την πολύτιμη υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος, αλλά και να το προστατεύει από τις επιθέσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος. Όταν ο επιδερμιδικός φραγμός λειτουργεί σωστά, οι πιθανότητες εμφάνισης δερματολογικών προβλημάτων που σχετίζονται με περιβαλλοντικούς ή γενετικούς παράγοντες, περιορίζονται.

“Τα ceramides είναι απαραίτητα, καθώς κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο και προστατεύουν την ακεραιότητα του φυσικού δερματικού φραγμού. Ωστόσο, με την ηλικία και την έκθεση σε περιβαλλοντικούς ερεθιστικούς παράγοντες, τα επίπεδα των ceramides μειώνονται. Η χρήση προϊόντων περιποίησης με ceramides μπορεί να συμβάλει στην επανόρθωση και ενδυνάμωση του φραγμού αυτού – όπως όταν προσθέτουμε περισσότερο τσιμέντο σε έναν τοίχο από τούβλα για να τον κάνουμε πιο γερό και πιο σταθερό.” 

Καθ. Michael J. Cork BSc. MB. PhD. FRCP.
Καθηγητής
 Δερματολογίας και Επικεφαλής του Sheffield Dermatology Research (U.K.)

Ποια τα οφέλη των Ceramides;

  • Συγκρατούν την υγρασία της επιδερμίδας
  • Μειώνουν τη ξηρότητα του δέρματος
  • Μειώνουν τον κνησμό
  • Μειώνουν τους ερεθισμούς
  • Συμβάλλουν στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού

Πώς να τα εντάξετε στη ζωή σας;

Αναλογιζόμενοι λοιπόν τα παραπάνω, κατανοούμε το λόγο που τα Ceramides έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι της περιποίησης του δέρματος, με πρωτοπόρο τη CeraVe, όπου από το 2005 και πάντα σε συνεργασία με Δερματολόγους, έχει αναπτύξει μια σειρά προϊόντων περιποίησης, τα οποία εκτός από λιπαρά οξέα και λιπίδια, εμπεριέχουν και 3 απαραίτητα Ceramides που χρειάζεται η επιδερμίδα μας, προκειμένου να ενισχύσει τον επιδερμικό φραγμό και να σφραγίσει την υγρασία. Τα Ceramides αυτά είναι τα 1, 3, και 6-II, τα οποία εμπεριέχονται σε όλα τα προϊόντα της CeraVe. Ειδικότερα προτείνουμε την Ενυδατική Κρέμα Προσώπου & Σώματος (Moisturising Cream), καθώς και το Ενυδατικό Γαλάκτωμα Προσώπου & Σώματος (Moisturising Lotion).

Οι ενυδατικές κρέμες και γαλακτώματα περιποίησης, αποτελούν το τελευταίο βήμα της βραδινής ρουτίνας αφού παγιδεύουν την υγρασία του δέρματος, προσφέροντας την ελαστικότητα και τη λάμψη που χρειαζόμαστε, καθώς επίσης και το πρώτο, αφού χρησιμοποιούνται ακριβώς πριν την εφαρμογή του αντηλιακού το πρωί.

Η CeraVe Moisturizing Cream, αποτελεί την ιδανική λύση για όσους έχουν ξηρό ή πολύ ξηρό δέρμα, αφού λόγω της τεχνολογίας διάχυσης MVE που περιέχει, μπορεί και απελευθερώνει όλη την ημέρα υαλουρονικό οξύ και Ceramides. Ακόμα ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, αφού σφραγίζει την υγρασία και συμβάλει στην αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού, προστατεύοντας έτσι τόσο από τις περιβαντολλογικές, όσο και από τις γενετικές απειλές. Τέλος χάρη στη μη λιπαρή της σύνθεση χωρίς άρωμα, είναι κατάλληλη για το ευαίσθητο δέρμα, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο υπόλοιπο σώμα.

CeraVe Moisturizing Cream

Η CeraVe Moisturizing Lotion με λεπτόρρευστη υφή, προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση και προστασία της επιδερμίδας, αφού και εκείνη με τη σειρά της περιέχει τη τεχνολογία διάχυσης MVE, προσφέροντας σε πρόσωπο και σώμα την απαραίτητη ποσότητα υαλουρονικού οξέως και Ceramides που χρειάζεται για να αποκαταστήσει το φυσικό επιδερμιδικό φραγμό. Τέλος σημαντικό ρόλο παίζει η υποαλλεργική της σύνθεση, που δεν αφήνει ερεθισμούς και ατέλειες.

CeraVe Moisturizing Lotion

Έρευνες που αποδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη των προϊόντων της CeraVe

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε 22 ασθενείς των δύο φύλλων ηλικίας 18-60 με ξηρό δέρμα και προδιάθεση ατοπικής δερματίτιδας, βρέθηκε πως τόσο η χρήση της CeraVe Moisturizing Cream, όσο και της CeraVe Moisturizing Lotion, προσφέρουν την ίδια βαθιά ενυδάτωση. Ενώ μια ακόμα μελέτη του 2012, βρήκε πως και οι δύο κρέμες διαρκούν όλο το 24ωρο, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού.

Μην διστάζεις λοιπόν και βάλε κάτι νέο στην ζωή σου, αξιοποιώντας τα οφέλη των Ceradimes στο έπακρο, αφού για σύμμαχο σου θα έχεις τα προϊόντα της CeraVe.

Τι λες λοιπόν, εσύ είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις και να δώσεις την επιδερμίδα σου την υγεία που αναζητά;

Πηγές

Choi MJ, Maibach HI. Role of ceramides in barrier function of healthy and diseased skin. Am J Clin Dermatol. 2005;6(4):215-223. 

Di Nardo A, Wertz P, Giannetti A, Seidenari S. Ceramide and cholesterol composition of the skin of patients with atopic dermatitis. Acta Derm Venereol. 1998;78:27-30.

Wertz P, Lipids and barrier function of the skin. Acta Derm Venereol 2000; Supp 208: 7-11 3.Wertz P, Lipids and barrier function of the skin. Acta Derm Venereol 2000; Supp 208: 7-11

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128144534000133?via%3Dihub

Data on file. Valeant Consumer Products. CeraVe®️ moisturizing cream and lotion hydration study. January 2012.

Μελέτη αξιολόγησης σε 22 ασθενείς των δύο φύλλων ηλικίας 18-60 με ξηρό δέρμα και προδιάθεση ατοπικής δερματίτιδας.

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X