Τα Ceramides θα κάνουν την διαφορά στην επιδερμίδα σου. Αποδεδειγμένα! Μάθε εδώ πως!

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα μας χάνει την ικανότητα να συγκρατεί την υγρασία (το νερό που περιέχει) και έτσι αφυδατώνεται. Αυτό οδηγεί στη σταδιακή μείωση της ελαστικότητας του δέρματος,  ξηρότητα, τραχύτητα, αίσθηση τραβήγματος, κνησμό, καθώς και στη δημιουργία ρυτίδων.

Σημαντικό ρόλο στην αφυδάτωση αυτή παίζουν τόσο οι εξωτερικοί παράγοντες: όπως ο ήλιος, οι ρύποι, το στρες, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και το αλκοόλ, όσο και οι εσωτερικοί παράγοντες: όπως γονίδια, κληρονομικότητα και εμμηνόπαυση.

Το σώμα μας διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα που ενυδατώνει το δέρμα μας. Ωστόσο, αυτό αποδυναμώνεται με την πάροδο του χρόνου, για αυτό πολλοί από εμάς στρεφόμαστε στις ενυδατικές κρέμες. Ένα συστατικό, λοιπόν, που αξίζει να λάβετε υπόψη είναι τα Ceramides. Εσείς τα έχετε ακουστά;

Τι είναι τα Ceramides;

Τα Ceramides, είναι μια κατηγορία λιπαρών οξέων που ονομάζονται λιπίδια (έλαια). Βρίσκονται φυσικά στην επιδερμίδα μας και αποτελούν περίπου το 50% των λιπιδίων, μαζί με τη χοληστερόλη που αποτελεί το 25% και τα λιπαρά οξέα που αποτελούν το 10-20%. Τα Ceramides τα τελευταία χρόνια τα ακούμε όλο και περισσότερο στον κόσμο της περιποίησης του δέρματος, καθώς κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στις καρδιές των καταναλωτών.

Το όνομα τους προέρχεται από το λατινικό cera που σημαίνει κερί και το αμίδιο. Έτσι λοιπόν ο ρόλος των Ceramides, είναι να κρατάει τα κύτταρα του επιδερμικού φραγμού ενωμένα, προκειμένου να συγκρατεί την πολύτιμη υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος, αλλά και να το προστατεύει από τις επιθέσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος. Όταν ο επιδερμιδικός φραγμός λειτουργεί σωστά, οι πιθανότητες εμφάνισης δερματολογικών προβλημάτων που σχετίζονται με περιβαλλοντικούς παράγοντες, περιορίζονται.

“Τα ceramides είναι απαραίτητα, καθώς κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο και προστατεύουν την ακεραιότητα του φυσικού δερματικού φραγμού. Ωστόσο, με την ηλικία και την έκθεση σε περιβαλλοντικούς ερεθιστικούς παράγοντες, τα επίπεδα των ceramides μειώνονται. Η χρήση προϊόντων περιποίησης με ceramides μπορεί να συμβάλει στην επανόρθωση και ενδυνάμωση του φραγμού αυτού – όπως όταν προσθέτουμε περισσότερο τσιμέντο σε έναν τοίχο από τούβλα για να τον κάνουμε πιο γερό και πιο σταθερό.” 

Καθ. Michael J. Cork BSc. MB. PhD. FRCP.
Καθηγητής
 Δερματολογίας και Επικεφαλής του Sheffield Dermatology Research (U.K.)

Ποια τα οφέλη των Ceramides;

  • Συμβάλλουν στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού
  • Συγκρατούν την υγρασία της επιδερμίδας
  • Μειώνουν την ξηρότητα του δέρματος
  • Μειώνουν τον κνησμό
  • Μειώνουν τους ερεθισμούς

Πώς να τα εντάξετε στη ζωή σας;

Αναλογιζόμενοι λοιπόν τα παραπάνω, κατανοούμε το λόγο που τα Ceramides έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι της περιποίησης του δέρματος, με πρωτοπόρο τη CeraVe, όπου από το 2005 και πάντα σε συνεργασία με Δερματολόγους, έχει αναπτύξει μια σειρά προϊόντων περιποίησης, τα οποία εμπεριέχουν τα 3 απαραίτητα Ceramides που χρειάζεται η επιδερμίδα μας, προκειμένου να ενισχύσει τον επιδερμικό φραγμό και να σφραγίσει την υγρασία. Τα Ceramides αυτά είναι τα 1, 3, και 6-II, τα οποία εμπεριέχονται σε όλα τα προϊόντα της CeraVe. Ειδικότερα προτείνουμε την Ενυδατική Κρέμα Προσώπου & Σώματος (Moisturising Cream), καθώς και το Ενυδατικό Γαλάκτωμα Προσώπου & Σώματος (Moisturising Lotion).

Οι ενυδατικές κρέμες και γαλακτώματα περιποίησης, αποτελούν το τελευταίο βήμα της βραδινής ρουτίνας αφού παγιδεύουν την υγρασία του δέρματος, προσφέροντας την ελαστικότητα και τη λάμψη που χρειαζόμαστε, καθώς επίσης και το πρώτο, αφού χρησιμοποιούνται ακριβώς πριν την εφαρμογή του αντηλιακού το πρωί.

Η CeraVe Moisturising Cream, αποτελεί την ιδανική λύση για όσους έχουν ξηρό ή πολύ ξηρό δέρμα, αφού λόγω της τεχνολογίας διάχυσης MVE που περιέχει, μπορεί και απελευθερώνει όλη την ημέρα υαλουρονικό οξύ και Ceramides. Ακόμα ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, αφού σφραγίζει την υγρασία καθώς συμβάλει στην αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία από τις περιβαντολλογικές απειλές. Τέλος έχει μη λιπαρή σύνθεση, χωρίς άρωμα και είναι κατάλληλη για το ευαίσθητο δέρμα, τόσο στο πρόσωπο όσo και στο σώμα.

CeraVe Moisturizing Cream

Η CeraVe Moisturising Lotion με λεπτόρρευστη υφή, προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση και προστασία της επιδερμίδας, αφού και εκείνη με τη σειρά της περιέχει τη τεχνολογία διάχυσης MVE, προσφέροντας σε πρόσωπο και σώμα υαλουρονικό οξύ και Ceramides που χρειάζεται και συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού. Τέλος σημαντικό ρόλο παίζει η υποαλλεργική της σύνθεση, χωρίς άρωμα.

CeraVe Moisturizing Lotion

Έρευνες που αποδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη των προϊόντων της CeraVe

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 18-60 με ξηρό δέρμα και προδιάθεση ατοπικής δερματίτιδας, βρέθηκε πως τόσο η χρήση της CeraVe Moisturising Cream, όσο και της CeraVe Moisturising Lotion, προσφέρουν την ίδια βαθιά ενυδάτωση. Ενώ αποδεδειγμένα και η κρέμα και η lotion προσφέρουν ενυδάτωση που διαρκεί έως και 24 ώρες, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού.

Μην διστάζεις λοιπόν και βάλε κάτι νέο στην ζωή σου, αξιοποιώντας τα οφέλη των Ceramides στο έπακρο, αφού για σύμμαχο σου θα έχεις τα προϊόντα της CeraVe.

Πηγές

Choi MJ, Maibach HI. Role of ceramides in barrier function of healthy and diseased skin. Am J Clin Dermatol. 2005;6(4):215-223. 

Di Nardo A, Wertz P, Giannetti A, Seidenari S. Ceramide and cholesterol composition of the skin of patients with atopic dermatitis. Acta Derm Venereol. 1998;78:27-30.

Wertz P, Lipids and barrier function of the skin. Acta Derm Venereol 2000; Supp 208: 7-11 3.Wertz P, Lipids and barrier function of the skin. Acta Derm Venereol 2000; Supp 208: 7-11

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128144534000133?via%3Dihub

Data on file. Valeant Consumer Products. CeraVe®️ moisturizing cream and lotion hydration study. January 2012.

Μελέτη αξιολόγησης σε 22 ασθενείς των δύο φύλλων ηλικίας 18-60 με ξηρό δέρμα και προδιάθεση ατοπικής δερματίτιδας.

 

Σχετικά άρθρα