πατάτες φούρνου

Πατάτες στο φούρνο με μυρωδικά και ντιπ ξινής κρέμας με μαϊντανό!

Υλικά

  • 4 μεγάλες πλυμένες πατάτες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο φρέσκο ​​ή ξερό
  • ¾ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
  • 1 μικρό ματσάκι σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανός (προαιρετικά)

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C.

Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3 Βγάλτε τη φλούδα και κόψτε τις πατάτες σε χοντρές φέτες στη μέση και στη συνέχεια σε 2 ή 3 φέτες ανάλογα με το μέγεθος.

Βήμα 4 Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Ρίξτε τις πατάτας στο λάδι για να καλυφθούν καλά όλες.

Βήμα 5 Στη συνέχεια τοποθετήστε τις πατάτες στο μπολ με τα ξηρά υλικά και τοποθετήστε τις ξανά στο ταψί.

Βήμα 6 Ψήστε για 40 λεπτά στους 180°C ή μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 7 Όσο ψήνονται οι πατάτες, ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ το σχοινόπρασο και προσθέτουμε την ξινή κρέμα. Μπορείτε επίσης να αλατοπιπερώσετε.

Βήμα 8 Προαιρετικά, πασπαλίζετε τις φρεσκοψημένες πατάτες με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ:

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πώς οι πατάτες φούρνου θα μοιάζουν… με τηγανητές

Τραγανές πατάτες φούρνου με μυρωδικά

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X