Αυθεντική κις λορέν μέσα σε 30 λεπτά!

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ή 500 ml παχύρρευστη κρέμα
  • 150 γρ. μπέικον
  • 150 γρ καπνιστό ζαμπόν
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζύμη

Παρασκευή

Βήμα 1 Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε κυβάκια και τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανά.

Βήμα 2 Σε ένα μπολ σπάστε και προσθέστε τα αυγά, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Χτυπήστε τα αυγά με ένα σύρμα και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3 Στρώστε σε μια φόρμα τη ζύμη και κάντε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι, βάλτε λαδόκολλα και προσθέστε μερικές χάντρες ψησίματος ή ρύζι για να διατηρήσετε τη ζύμη επίπεδη. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200°C.

Βήμα 4 Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε το χαρτί, τις χάντρες ψησίματος και τοποθετούμε το μπέικον και το ζαμπόν μέσα στη ζύμη. Ρίξτε απαλά το μείγμα των αυγών σας, αλλά μην το γεμίσετε ακόμα μέχρι πάνω. Τοποθετήστε το στο φούρνο σας και μετά συνεχίστε να το γεμίζετε όσο είναι στο φούρνο. Γεμίστε το στο μέγιστο ύψος της ζύμης σας, αλλά μην ξεχειλίσετε. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160°C.

Βήμα 5 Αφήστε να κρυώσει 30 λεπτά πριν το βγάλετε από το ταψί. Σερβίρετε και τρώτε ζεστό.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ

Quiche χωρίς ζύμη με μπρόκολο, πιπεριά και ντομάτες

 

Σχετικά άρθρα