διατροφή

Τι μπορώ να κάνω για να χάσω επιτέλους τα κιλά της καραντίνας; Ο συνδυασμός διατροφής και γυμναστικής θα με βοηθήσει;

Καλησπέρα σας είμαι 25 ετών και θέλω να φτιάξω το σώμα μου. Μέσα στη καραντίνα πήρα πολλά κιλά και από το καλοκαίρι και μετά προσπαθώ να τα χάσω. Έχω ξεκινήσει εντατικά γυμναστήριο και τρέξιμο, όμως παρατηρώ πως τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα ήθελα και έτσι σκέφτομαι να ξεκινήσω διατροφή. Θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε προκειμένου να δω την αλλαγή στο σώμα μου γιατί πιστεύω πως η αλλαγή θα έρθει συνδυαστικά.

Γράφει η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Αδαμαντία Παπαϊωάννου

Eίναι σημαντικό να συνδυάσεις το κατάλληλο είδος άσκησης με την κατάλληλη διατροφή για να δεις τα αποτελέσματα που θέλεις στο σώμα σου. Σκέφτηκες λοιπόν πολύ σωστά να ξεκινήσεις διατροφή και αυτό θα πρέπει να γίνει σωστά με έναν επαγγλεμτατία διαιτολόγο – διατροφολόγο. Στο Mindfoodness μπορείς να λάβεις μία πλήρη αξιολόγηση για τη σύσταση του σώματος σου, πραγματοποιώντας τη λιπομέτρηση με τον αναλυτή τελευταίας τεχνολογίας INBODY570. Στη συνέχεια θα δομήσουμε μαζί ένα πλάνο διατροφής που θα σου εξασφαλίζει την ενέργεια που χρειάζεσαι για την άσκηση, αλλά και τα θρεπτικά συστατικά για αποκατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, χρειάζεται να έχεις στη διατροφή σου καλές πηγές άλιπης πρωτεϊνης (όπως το κοτόπουλο) και ολικής άλεσης τρόφιμα, λαχανικά και ολόκληρα φρούτα, που σου εξασφαλίζουν κορεσμό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό ώστε να αναπληρώνεις τα υγρά και τους ηλεκτρολύτες που χάνεις κατά την άσκηση. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο άρθρο μας σχετικά με τη “Διατροφή και άσκηση για απώλεια βάρους” .

 

Αδαμαντία Παπαϊωάννου, MSc

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Mindfoodness, 

Κέντρο Εξατομικευμένης Διατροφής & Διατροφικής Εκπαίδευσης

https://mfn.gr/sxetika-me-emas/

Ρούμελης 2, Αλσούπολη, Ν. Ιωνία

Τηλ : 2102777922, e mail: ap@mfn.gr

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X