απιστία

Ανακάλυψα πως ο άντρας μου με απατά. Να μείνω για τα παιδιά; Ή να φύγω με την αξιοπρέπεια μου;

Καλησπέρα σας, είμαι 45 ετών και ανακάλυψα πως ο άντρας μου με απατά με τη γραμματέα του. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ, ούτε πως να αντιδράσω καταρχάς γιατί έχουμε οικογένεια και είμαστε παντρεμένοι 15 χρόνια. Από την άλλη δεν είμαι οικονομικά σταθερή προκειμένου να μείνω μαζί με έναν άντρα που με πλήγωσε καταρχάς ως γυναίκα. Δεν ξέρω τι να κάνω, θέλω τη βοήθεια σας. Να μείνω με έναν άντρα που με πλήγωσε γιατί τα παιδιά και το οικονομικό κομμάτι ή να φύγω και να προσπαθήσω να τα βγάλω πέρα μόνη μου, έχοντας κερδίσει την αξιοπρέπεια μου; Περιμένω την απάντηση σας.

Στο ερώτημα σας απάντησε η Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Κουφοπούλου

Αρχικά δε γνωρίζω εάν έχετε κάνει κάποια συζήτηση με το σύζυγό σας και ποια είναι η δική του εξήγηση για την απάτη. Ίσως η δική του θέση για τους λόγους της απάτης σας βοηθήσει στη δική σας απόφαση. Αυτό όμως που κυρίως θα καθορίσει την απόφασή σας είναι εάν θέλετε και οι δύο να προσπαθήσετε από την αρχή για τη σχέση σας. Εάν δεν υπάρχει αυτή η επιθυμία, η συγκατοίκηση μόνο για τα παιδιά θα δημιουργεί ένα δυσάρεστο κλίμα όχι μόνο μεταξύ σας αλλά θα μεταφέρεται και στα παιδιά. Τα παιδιά χρειάζονται ευτυχισμένους γονείς είτε είναι μαζί ως ζευγάρι είτε όχι. Στο ενδεχόμενο της απόφασης χωρισμού, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι υπάρχουν και μη κυβερνητικές οργανώσεις που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν. Επομένως πέρα από τα οικονομικά και τη σκέψη “να μείνω στο γάμο για τα παιδιά”, σκεφτείτε εάν θέλετε να προσπαθήσετε για τη συζυγική σας σχέση ή όχι.

Σοφία Κουφοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Δράση Ψυχής
Κρίσσης 17, Κυψέλη
Τηλέφωνο: 6947834889
email: sofiakouf.sk@gmail.com
drasipsyhis.gr

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X