Τρουφάκια μαύρης σοκολάτας με γέμιση μαρέγκας

Υλικά

Μαρέγγα

  • ½ φλιτζάνι ή 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά – μόνο ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι ή 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Αλάτι

Σοκολατένια γέμιση

  • 2 φλιτζάνια ή 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. μαύρη κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα τριμμένη

Παρασκευή

Βήμα 1 Για τη μαρέγκα, χωρίζουμε τα αυγά και προσθέτουμε μόνο τα ασπράδια στο μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ένα τρίτο της ζάχαρης και χτυπάμε στο μέγιστο για 30 δευτερόλεπτα. Ύστερα προσθέτουμε το υπόλοιπο της ζάχαρης και χτυπάμε για 2. Τέλος προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά.

Βήμα 2 Γεμίζουμε τη σακούλα με το μείγμα της μαρέγκας και δημιουργούμε δίσκους. Ψήνουμε για 100 λεπτά στους 90°C. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει μόλις ψηθεί.

Βήμα 3 Λιώνουμε τη κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 5 Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να πήξει.

Βήμα 6 Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας από τη σαντιγί που μόλις φτιάξαμε και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 7 Προσθέστε το μείγμα της σοκολάτας στο μίξερ που περιέχει την υπόλοιπη σαντιγί και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 8 Τρίψτε τη σοκολάτα και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 9 Μόλις κρυώσουν οι μαρέγκες, με ένα κουτάλι της σούπας, αφαιρέστε λίγο από το μείγμα της σοκολάτας και τοποθετήστε το πάνω στη μαρέγκα. Στη συνέχεια τοποθετήστε μια ακόμα μαρέγκα από πάνω σαν σάντουιτς και με μια σπάτουλα αλείψατε τη σοκολάτα. Τέλος κυλιστείς τη μαρέγκα στη τριμμένη σοκολάτα.

Ανακάλυψε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Σχετικά άρθρα