Το αγόρι μου με απάτησε με την καλύτερη μου φίλη. Tους αγαπώ και τους δύο. Τι πρέπει να κάνω;

“Γεια σας είμαι 23 ετών και το αγόρι μου με απάτησε με την καλύτερη μου φίλη. Νιώθω προδομένη και απογοητευμένη τόσο από εκείνον, όσο και από αυτή. Εκείνη μου ζητάει συγγνώμη και πως αυτός της την έπεσε και εκείνος κατηγορεί αυτην. Δεν ξέρω τι να πιστέψω και τι να κάνω. Τους αγαπώ και τους δύο πολύ όμως δεν θέλω να γίνω το θύμα την υπόθεσης. Τι πρέπει να κάνω”;

Στο ερώτημα σας απάντησε η Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Κουφοπούλου

Είναι πολύ λογικό να νιώθετε προδομένη, απογοητευμένη αλλά και θυμωμένη, και να μην έχετε πλέον εμπιστοσύνη στα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Αρχικά θα πρότεινα ψυχραιμία και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Μπορείτε να δείτε και μέσα από τη δική τους συμπεριφορά εάν έχουν την επιθυμία να προσπαθήσουν ώστε να διατηρήσετε τη φιλική και συντροφική σχέση αντίστοιχα.

Σίγουρα δεν είναι βοηθητικό να κατηγορήσετε τον εαυτό σας καθώς δεν έχετε εσείς καμία ευθύνη για την απιστία. Εάν το αγόρι σας δεν είναι ικανοποιημένο από τη σχέση οφείλει να το συζητήσετε ανοιχτά και να μιλήσετε για τους λόγους που οδήγησαν στην απιστία.

Οι σχέσεις λοιπόν αυτές είχαν γερές βάσεις πριν; Υπήρχε ουσιαστική σύνδεση μεταξύ σας; καθώς δεν αποτελεί η απιστία το πρόβλημα των σχέσεων αλλά σίγουρα υπήρχαν άλλες δυσκολίες που οδήγησαν στην απιστία.

Όσον αφορά το τί πρέπει να κάνετε, στις διαπροσωπικές σχέσεις σίγουρα δεν υπάρχει πρέπει, είναι σημαντικό να ακολουθούμε αυτό που λέει η καρδιά μας. Σκεφτείτε λοιπόν ποιοι είναι οι λόγοι που θέλετε να διακόψετε τη σχέση μαζί τους και ποιοι οι λόγοι να τους συγχωρήσετε. Τί θα κερδίσετε και τί θα χάσετε από την κάθε περίσταση. Οι σκέψεις αυτές θα σας δώσουν την απάντηση που ψάχνετε. Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε αν θα μείνετε σε αυτές τις σχέσεις ή όχι. Μόνο εσείς ξέρετε ποια απόφαση αποτελεί φροντίδα του εαυτού σας.

Επίσης, είναι σημαντικό μετά από αυτή την εμπειρία να μη χάσετε την εμπιστοσύνη σας προς όλους τους ανθρώπους, να μην αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε εσείς τις σχέσεις, και να μην αλλάξετε τα πιστεύω σας για το πώς θέλετε να είναι οι φιλικές και συντροφικές σας σχέσεις.

Σοφία Κουφοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Δράση Ψυχής
Κρίσσης 17, Κυψέλη
Τηλέφωνο: 6947834889
email: [email protected]
drasipsyhis.gr

Σχετικά άρθρα