Το πεντάλεπτο πρόγραμμα που θα επιταχύνει τον μεταβολισμό σας

Ο μεταβολισμός είναι το σημαντικότερο κομμάτι του ανθρώπινου οργανισμού. Αφορά τη διαδικασία κατά την οποία το σώμα μας μετατρέπει οτιδήποτε τρώμε και πίνουμε σε ενεργεία. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια του οξυγόνου το οποίο ενώνεται με τις θερμίδες που έχουν καταναλωθεί και απελευθερώνει την απαραίτητη ενέργεια που έχει ανάγκη ο οργανισμός για να λειτουργήσει.

Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία συνεχίζεται ακόμα και όταν βρισκόμαστε σε ηρεμία καθώς οι ενεργειακές ανάγκες σχετίζονται και με τις κρυφές λειτουργίες, όπως η αναπνοή, η κυκλοφορία του αίματος και η ανανέωση των κυττάρων. Παράγοντες που καθορίζουν το μεταβολισμό είναι το μέγεθος του σώματος (εφόσον οι περισσότεροι μύες απαιτούν και περισσότερες θερμίδες), το φύλλο (οι άνδρες έχουν λιγότερο λίπος και περισσότερους μύες, άρα και είναι και περισσότερες θερμίδες) και η ηλικία (διότι όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο οι μύες ατονούν και το λίπος αυξάνεται). Οι προαναφερθέντες παράγοντες δεν μπορούν να μεταβληθούν ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μεταβολικό σύστημα.

Μολαταύτα, με την εκγύμναση των μυών, που είναι βασικοί, για τον μεταβολισμό μπορούμε να επηρεάσουμε τη λειτουργία του. Ο καλύτερος τρόπος άσκησης για τη μυϊκή μάζα είναι τα βάρη. Πιο συγκεκριμένα έχουν τη δυνατότητα να γυμνάζουν πολλούς μύες συχρόνως ενώ το σώμα δουλεύει περισσότερο για να ανταποκριθεί και έτσι καίει θερμίδες.

Εάν λοιπόν θέλετε να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας και ταυτόχρονα να φτιάξει τη φυσική σας κατάσταση το παρακάτω βίντεο είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα χαλάκι γυμναστικής και καλή διάθεση.

Σχετικά άρθρα