Γιώργος Τράγκας: ο αιφνίδιος θάνατος του αντιεμβολιαστή δημοσιογράφου και η αμύθητη περιουσία- Μάχη κληρονόμων για τα 12 ακίνητα

Ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον κορονοϊού την 14η Δεκεμβρίου 2021. Είχε διαγράψει μία μεγάλη πορεία στη δημοσιογραφία έχοντας εργαστεί από μικρή ηλικία ως αρθρογράφος sε διάφορες εφημερίδες ενώ είχε αναλάβει την έκδοση των έντυπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία». Είχε κάνει τρεις γάμους και από τους δύο απέκτησε δύο παιδιά. To 2019 παντρεύτηκε για τρίτη φορά την επί 22 χρόνια σύντροφό του Μαρία Καρρά.

Από την αρχή της πανδημίας είχε δηλώσει την αντίθεσή του στα μέτρα κατά του κορονοϊού και ήταν κατά του εμβολίου. Ωστόσο στις αρχές Δεκεμβρίου γνωστοποίησε ο ίδιος την ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα πως νοσεί από κορονοϊό. Στις 4 Δεκεμβρίου εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο “Σωτηρία” και λίγες ημέρες μετά διασωληνώθηκε. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Τα ξημερώματα της 14ης Δεκεμβρίου εξέπνευσε από επιπλοκές της ασθένειας του που επιβάρυνε ο κορονοϊός.

Επαγγελματική σταδιοδρομία και πολιτική

Ο Γιώργος Τράγκας είχε καταφέρει να ασχοληθεί με τον Τύπο, τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και το ραδιόφωνο.

Μάλιστα χαρακτηρίζονταν ως ένας από τους πιο διορατικούς επιχειρηματίες που κατάφερε να κρατήσει σε υψηλό βαθμό τα έσοδα της εφημερίδας του “Χώρα” παρ’ όλη την κρίση και τη μικρή κυκλοφορία της.

Διατηρούσε πολλές εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ενώ του άρεσε να επενδύει στην αγορά ακινήτων.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός ότι πουλούσε πολύ ακριβά τις εκδοτικές του δραστηριότητες παρ’ όλο που δεν θεωρούνταν επικερδείς. Μεγάλα κέρδη αποκόμισε τόσο από την πώληση της αθλητικής του εφημερίδας «Derby sports» όσο και από το μικρό «Κανάλι 10» το οποίο πουλήθηκε στον επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη για ένα αστρονομικό ποσό.

Έχοντας ασχολήθηκε με τον πολιτικό στίβο ιδρύοντας τον Φεβρουάριο 2021 το «Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων» το οποίο ο νέος πρόεδρος αναμένεται να αναλάβει ο Πάρις Κουρτζίδης.

Η διαθήκη που δεν πρόλαβε να γράψει και τα ακίνητα

Λόγω του αιφνίδιου θανάτου του δεν άφησε πίσω του διαθήκη και έτσι ολόκληρη η περιουσία του βρίσκεται στον αέρα. Πρόκειται για δώδεκα ακίνητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η περιουσία του ήταν τόσο μεγάλη που ακόμη και ο ίδιος δεν τη δήλωνε. Για αυτό το 2014 του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ψευδή δήλωση ‘πόθεν έσχες’ για ποσό που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Το 2016 βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη όταν το όνομά του σχετίστηκε με την υπόθεση Panama Papers.

Στην περιουσία του βρέθηκαν τρία διαμερίσματα διαμερίσματα, τρία στις Η. Π. Α, μία βίλα στην Εκάλη ένα διαμέρισμα στο Κουκάκι και ακίνητα σε Κύπρο, Μύκονο, Κέρκυρα. Συχνά ανέβαζε φωτογραφίες στο Instagram από τα ταξίδια του στους προορισμούς αυτούς.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από τις οικονομικές αρχές αποκαλύφθηκε πως ο εκλιπών κατείχε:

  1. Ένα διαμέρισμα στο Μονακό στο οποίο περνούσε όλο και περισσότερα χρόνια προς το τέλος της ζωής του. Στο πριγκιπάτο φαίνεται να διατηρούσε ακόμη τρία με τέσσερα ακίνητα ένα διαμέρισμα στην rue de la Turbie που χρησιμοποιούσε ως έδρα της επιχείρησης του. Ένα διαμέρισμα που δηλώνουν ως μόνιμο τόπο κατοικίας του και ένα τρίτο ακίνητο στο Parc Princess Antoinette που δήλωνε ως έδρα εταιρείας Δημοσίων σχέσεων και ένα τέταρτο στην rue Du Larvotto που ακόμα ερευνάται εάν του ανήκε.
  2. Στη Γαλλία βρέθηκε ένα εξοχικό στη Νίκαια και ένα διαμέρισμα στο Παρίσι στην οδό Victor Hugo σχεδόν δίπλα από την Αψίδα του Θριάμβου.
  3. Στη Νέα Υόρκη διατηρούσε διαμέρισμα στην 5η Λεωφόρο
  4. Στο Μαϊάμι απέναντι από το Miami Beach
  5. Στο Las Vegas (όπου παντρεύτηκε και με την τελευταία του σύζυγο) στους Veer Towers
  6. Ερχόμενοι ξανά στην Ελλάδα η περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιελάμβανε τη βίλα του στην Εκάλη και επιπλέον ακίνητα στην Αθήνα ενώ επεκτάθηκε και σε Μύκονο και Κέρκυρα.

Το 2012 το όνομά του είχε μπει στην λίστα Λαγκάρντ αφού όπως παραδέχθηκε και εκείνος είχε βγάλει λεφτά στην Ελβετία. Έτσι αν λόγω κρίσης η χώρα επέστρεφε στην δραχμή τα χρήματα του θα είχαν μεγαλύτερη αξία και θα μπορούσε να αγοράζει φθηνότερα στην Ελλάδα. Για αυτό επέκρινε σκληρά την Μέρκελ και τις Ελληνικές κυβερνήσεις για την στάση τους και υποστήριζε σθεναρά την επιστροφή στην δραχμή.

Κληρονόμοι όλων των ακινήτων εμφανίζονται η τελευταία σύζυγός του Μαρία Καρρά και τα παιδιά του από προηγούμενους γάμους. Διαμάχη υπάρχει ανάμεσα στα παιδιά και την τελευταία του σύζυγο για την διεκδίκηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων.

Σχετικά άρθρα